Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У вартості медичної послуги ми врахуємо специфіку роботи лікарів у гірських районах – Павло Ковтонюк

27 квітня 2017
982

Фінансування лікарів первинної ланки, які працюють у гірських районах, повинно враховувати складність роботи, зумовлену важкодоступністю до пацієнта. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк за підсумками візиту до Івано-Франківської області.

Це вже третій візит до гірських районів Західної України, під час яких вивчається специфіка роботи медичної галузі регіону.

«Реформа в гірських районах відбуватиметься особливо. Тому я тут, щоб зрозуміти цю специфіку. Те, що увага до гірських районів буде особливою – це я вам обіцяю», – запевнив заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Спільно з народним депутатом від Прикарпаття Юрієм Солов’єм під час поїздки до Білоберізької ОТГ Павло Ковтонюк здійснив виїзд на екстрений виклик на висоту понад 860 метрів над рівнем моря та перевірив тривалість доїзду лікаря до пацієнта. Він відзначив, що формування бюджету на одного хворого в Києві та в гірській місцевості повинно мати диференційований підхід.

У рамках візиту заступник міністра також зустрівся з медпрацівниками Косівського, Верховинського та Снятинського районів, де зазначив, що найбільшою несправедливістю в медичній галузі є розмір та «зрівнялівка» в заробітних платах лікарів.

«Ми вважаємо, що ця система не є справедливою. Нам потрібно зробити так, щоб гроші платили по справедливому принципу. Тобто, у лікаря була можливість отримувати кошти відповідно до зробленої роботи, її складності та якості», – підкреслив Ковтонюк.

Крім того, він наголосив, що за розрахунками МОЗ, якщо відбудеться перехід на нову систему фінансування, навіть з нинішнім бюджетом лікарні, де реально надаються послуги, куди реально їдуть люди – отримають істотно більший дохід.