Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Національному Інституті Раку проводять аутологічну трансплантацію кісткового мозку

23 травня 2018
6945

Високодозова хіміотерапія та аутологічна трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин призначається як дітям, так і дорослим пацієнтам. Трансплантація кісткового мозку дозволяє підвищити ефективність лікування у два рази.

Високодозову хіміотерапію та аутологічну трансплантацію кісткового мозку у дорослих проводять при множинній мієломі, лімфомах, герміногенних пухлинах, у якості терапії рефрактерних форм або рецидивів та у якості консолідації у першій лінії терапії. Цей метод також застововується для лікування дітей при нейробластомі та медулобластомі високих груп ризику, саркомі Юїнга/ПНЕП, при рецидивах нефробластом та герміногенноглітинних пухлин.

Застосування високих доз хіміопрепаратів  дозволяє побороти нечутливість клітин пухлини до стандартних режимів терапії, а трансплантація стовбурових клітин прискорює відновлення нормального кровотворення.

Джерелом стовбурових клітин для трансплантації є периферична кров. Для забору стовбурових клітин використовують сепаратор клітин крові. Ця процедура триває 4-5 годин. Пункція кісткового мозку не потрібна.

Читайте також