Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Києві пройшла ранкова зарядка на підтримку законопроектів, які започатковують реформу системи охорони здоров'я

18 травня 2017
2786

8 травня на території оглядового майданчику Маріїнського парку відбулася ранкова руханка «Активуй реформу!» за участі в. о. міністра охорони здоров’я України доктора Уляни Супрун, представників Уряду України, Адміністрації Президента України, команди МОЗ, КМДА та студентів київських вищих навчальних закладів, пацієнтських організацій та активних киян. 

Захід проводиться для привернення уваги громадськості до здорового способу життя, важливості медичної реформи, яка має стартувати вже в липні 2017 року, та ухвалення пакету законопроектів, необхідних для втілення реформи.

«Сьогодні я побачила багато людей, які готові активно рухати медичну реформу. Дуже сподіваюся, що депутати Верховної Ради також підтримають наше бажання бути здоровими і включать пацієнтські законопроекти до порядку денного цієї парламентської сесії та проголосують за їх ухвалення! Для цього я закликаю вас всіх не мовчати. Звертайтеся до ваших депутатів, розповідайте про реформу та наполягайте на тому, щоб вони проголосували за найважливіші законопроекти», – наголосила в. о. Міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун під час спілкування з учасниками ранкової зарядки. 

Нагадаємо, у квітні 2017 року Уряд зареєстрував у Верховній Раді України законопроекти № 6327, 6328, 6329, 6347, що докорінно змінять систему охорони здоров’я в Україні. 

Ключовим серед цих законопроектів є Проект Закону України "Про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" (№6327), яким запроваджуються державні гарантії оплати наданих пацієнтам медичних послуг та лікарських засобів (принцип "гроші ходять за пацієнтом") повністю або частково за рахунок бюджетних коштів.

Слідкуйте за реформою: https://www.facebook.com/supportmedreforminua/