Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Харкові впроваджують програму безоплатного стентування, у Дніпрі оновили обладнання для реабілітації учасників АТО

19 січня 2018
3518

У Харкові програму безоплатного стентування реалізують уже у двох центрах, на Полтавщині відкрили паліативне відділення, на Закарпатті - пункт екстреної допомоги, а у Дніпрі придбали нове обладнання для реабілітації учасників АТО.

У Харкові вже працює програма безоплатного стентування

Сьогодні в Україні діє урядова програма безоплатного стентування для пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги. Такі операції в Харкові роблять уже у двох центрах - Інституті загальної та невідкладної хірургії та обласної клінічної лікарні.

Реперфузійні центри повинні функціонувати у режимі 24 години 7 днів на тиждень, 365 днів на рік(24/7/365). Кожен пацієнт, який потребує невідкладного стентування, забезпечуватиметься якісною і своєчасною діагностикою та ефективним і безкоштовним лікуванням. Відповідно до європейських протоколів лікування, стентування мають проводити у перші 2 години контакту пацієнта з медичним персоналом (максимум 12 годин від початку симптомів).

На розвиток мережі реперфузійних центрів Уряд виділив по 150 млн грн у 2017 і 2018 роках.

Детальніше: https://goo.gl/ZobjRE

У Дніпрі встановили нове обладнання в реабілітаційному центрі

У фізіотерапевтичному відділенні Реабілітаційного центру для учасників АТО встановили апарат високочастотної магнітотерапії, який глибоко прогріває уражені органи, поліпшує кровообіг і захисні функції організму, нормалізує нервову, серцево-судинну й ендокринну системи, і апарат для лімфодренажу, який усуває набряки і поліпшує кровообіг кінцівок.

Детальніше: https://goo.gl/dphtBo

На Полтавщині відкрили паліативне відділення

На базі Кобеляцької центральної районної лікарні відкрили паліативне відділення, де будуть надавати хоспісну допомогу. Це відділення одночасно зможе прийняти 20 пацієнтів. Штат відділення - 18 медпрацівників. Це лікарі та медсестри, які доглядатимуть і надаватимуть фахову допомогу людям на останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань.

Детальніше: https://goo.gl/SLjp87

На Закарпатті відкрили новий пункт екстреної допомоги

  Новий пункт екстреної медичної допомоги запрацював на Виноградівщині в с.Великі Ком’яти. Медики «швидкої»  цілодобово обслуговуватимуть 4 села, в яких живе 18,5 тисяч людей.

Детальніше: https://goo.gl/mGMNg9

В Умані – нова техніка для обстеження зору

У поліклінічному відділенні Уманської центральної лікарні відкрито оновлений офтальмологічний кабінет. Для нього був придбаний автоматичний рефрактокератометр. Обстеження на цьому апараті дає можливість проcтіше діагностувати такі складні патології як астигматизм і кератоконус, вдосконалити діагностику далеко- та короткозорості.

Детальніше: https://goo.gl/4dRAdn

У Івано-Франківську відкрили лабораторію для підготовки зубних техніків

Новостворений університетський навчально-практичний центр  служитиме для підготовки і перепідготовки зубних техніків. Він є базою кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти.

Центр складається з кількох кімнат, які обладнані за всіма нормами, що вимагають встановлені тут апаратура й обладнання. Серед обладнання є й дві унікальні виробничі лінії, призначені для виготовлення знімних протезів та прес-кераміки.

Детальніше: https://goo.gl/YGTxom