Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Чернівцях обʼєднали частину монопрофільних медзакладів для посилення їхньої спроможності

29 грудня 2022
267

Ряд монопрофільних медзакладів Чернівців реорганізують, аби підвищити якість та доступність медичних послуг для пацієнтів. Після реорганізації медичні заклади стануть більш спроможними та отримають додаткові ресурси для розвитку.

Зокрема, до Чернівецької обласної клінічної лікарні буде приєднано Обласний ендокринологічний центр та Обласний шкірно-венерологічний диспансер, лікарсько-фізкультурний центр об’єднається з Обласним медичним діагностичним центром, а Обласний протитуберкульозний диспансер – з Обласним центром із профілактики та боротьби зі СНІДом. Відповідне рішення про об'єднання вищезгаданих медзакладів  було ухвалено на засіданні сесії Чернівецької обласної ради. 

У межах такого обʼєднання медзаклади зможуть більш ефективно функціонувати, а пацієнти отримають доступ до ширшого спектра медичних послуг в одному місці. 

«Доступність медичної допомоги, якість та ефективність медичних втручань і безоплатність для пацієнта отриманої медичної послуги. Це три ключові компоненти, забезпечення яких буде пріоритетом діяльності Міністерства та системи охорони здоровʼя в 2023 році. І відразу скажу, що лікарні, які за три роки впровадження реформи так і не змогли стати фінансово успішними, точно не зможуть досягти зазначених пріоритетів. Тому ми й підтримуємо ініціативи органів місцевого самоврядування, які направлені на зміну існуючою ситуації та пошук шляхів покращення матеріально-технічної бази лікарень», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 
 

Реорганізація медичних закладів у Чернівцях відбуватиметься під наглядом спеціально створених комісій, які спостерігатимуть за дотриманням усіх вимог, зокрема й щодо збереження кадрових ресурсів кожної медичної установи.