Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У Черкаській області погасили понад 200 тисяч рецептів за державною програмою "Доступні ліки" – Віктор Ляшко

27 липня 2022
5121

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідав з робочим візитом Черкащину. 

Під час поїздки очільник МОЗ разом із заступницею голови Черкаської ВЦА Ларисою Кошовою відвідали лікарні області та Черкас, де разом з адміністрацією закладів обговорили ряд нагальних питань, зокрема: 

  • завантаженння ліжок хірургічного та терапевтичного профілю і готовність перепрофільовуватись з урахуванням викликів воєнного стану;
  • забезпеченість лікарень медичними виробами та обладнанням, 
  • стан розподілу та використання обладнання, що закуплене Міністерством у співпраці із Світовим банком;
  • дотримання маршрутів пацієнтів з інсультами та інфарктами;
  • використання поставлено радіологічного обладнання виключно в рамках пакету НЗСУ;
  • стан виплати заробітної плати на рівні, що зазначений в Указі Президента Володимира Зеленського;
  • готовність до можливого збільшення кількості хворих на COVID-19 в частині забезпечення лікарень киснем.

Також міністр відвідав аптеки з метою перевірки готовності закладів відпускати із серпня цього року антибіотики за рецептом. 

"Наразі у 401 аптеці Черкаської області здійснюється відпуск лікарських засобів за державною програмою "Доступні ліки". За кількістю погашених рецептів у 2022 році Черкаська область посідає 12 місце і має в своєму активі 218 961 погашений рецепт. Зі слів працівників аптек, приблизно 65-70% ліків, які доступні в програмі, сьогодні відпускають саме по механізму реімбурсації", – розповів Віктор Ляшко.

Крім того, Центр контролю та профілактики хвороб отримав нового керівника та одночасно головного державного санітарного лікаря, якого представили колективу глава МОЗ та профільний заступник. 

Нагадаємо, що 11 медичних закладів Черкащини отримали сучасне обладнання, комплектувальники та розхідні матеріали для нього. Це стало можливим завдяки закупівлі Міністерством охорони здоровʼя України та Світовим банком понад 6 тисяч одиниць сучасного обладнання для закладів охорони здоров’я з усіх регіонів країни. Більшість допомоги вже доставлена, зокрема й у Черкаській області.