Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Трастовий фонд НАТО передав медико-соціальному центру ветеранів війни реабілітаційне обладнання

23 серпня 2016
3459

22 серпня в рамках заходів із нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України представники Трастового фонду НАТО передали Українському державному медико-соціальному центру ветеранів війни, що на Київщині, найсучасніше реабілітаційне обладнання.

На урочистості завітали керівник проектів Трастових фондів НАТО Фредерік Пежо, Голова представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, керівник офісу NSPA в Україні Василь Литвинчук та керівник трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні Наталія Мельниченко. Разом із директором Центру Юрієм Гріненком вони взяли участь в церемонії передачі обладнання до відділення фізичної реабілітації. Тож тепер завдяки підтримці НАТО медико-соціальний центр підвищує рівень надання фізичної реабілітації відповідно світових стандартів.

Надане устаткування повністю відповідає потребам пацієнтів та охоплює всю необхідну розробку суглобів та хребта. Відтепер відділення фізичної реабілітації Центру збагачене тракційним столом для витяжки хребта та спеціальними апаратами тривалої пасивної розробки окремо для кожного виду суглобів: колінного, тазостегнового, плечового, ліктьового, гомілковостопного та зап’ястя.

Головний лікар госпіталю Юрій Гріненко подякував представникам Трастового фонду НАТО за суттєву підтримку закладу: «Сьогодні гуманітарна місія стала можливою завдяки тісній співпраці Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики та Трастового фонду НАТО. Ми щиро вдячні за цю унікальну можливість. Ваша підтримка – це символ гуманності сучасного цивілізованого світу, і вона для нас є великою радістю і честю», – сказав Юрій Олександрович.

На даний час НАТО реалізовує організацію п’яти трастових фондів для України. За словами керівника офісу NSPA в Україні Василя Литвинчука, подібне медичне обладнання вже поставлено для військового госпіталю у Львові Міністерства оборони України, також медичного центру «Нові Санжари» Полтавської області для учасників АТО Національної Гвардії. «Сподіваюся, така співпраця України з НАТО триватиме і надалі», - відзначив він.

Після цього на пацієнтів та працівників Центру чекала церемонія підняття державного прапора. За участі ветеранів Другої світової війни, воїнів-афганців, бійців АТО та вихованців зразкового дитячого танцювального колективу «Ластівка» с. Циблі у небо злетіли 25 жовто-блакитних кульок на відзначення 25-річчя незалежності нашої держави.

З вітальним словом виступили гості заходу: керівник проектів Трастових фондів НАТО Фредерік Пежо, голова представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, радник Міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак, начальник Управління у справах ветеранів та учасників АТО Мінсоцполітики України Олександра Тарасова, Голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрій Пряхін, Переяслав-Хмельницький міський голова Тарас Костін та учасник АТО Олександр Чикалов.

Завершив захід святковий концерт у виконанні народного хору «Дніпрові хвилі» Циблівського будинку культури та «Злагода» Українського державного медико-соціального центру.