Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Тиждень здоров'я на Волині: консультації сімейних лікарів та безоплатні аналізи на холестерин

25 квітня 2019
2167

У рамках Тижня здоров’я, який проводився на Волині з 13 по 19 квітня, для мешканців Луцька та гостей міста організували консультації сімейних лікарів, вимірювання артеріального тиску, глюкози та холестерину крові. Сотні людей безоплатно перевірили основні показники здорової людини у Центральному парку культури та відпочинку у Луцьку.

Головною метою цих заходів було нагадування волинянам про те, наскільки важливо дбати про своє здоров'я, притримуватися здорового способу життя і вчасно проходити профілактичні огляди у сімейного лікаря. Адже раннє виявлення хвороб підвищує шанси на успішне лікування і дозволяє уникнути важких ускладнень у подальшому.

Біохімічні аналізатори крові та тест-смужки для них для вимірювання рівня холестерину, стетофонендоскопи, пульсоксиметри, ваги, вимірювальні стрічки - тобто інструменти, завдяки яким можливі такі дослідження, були придбані за кошти спільного проекту Світового банку та Міністерства охорони здоров'я України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізується у Волинській області.

Огляди робили медики Луцьких центрів первинної медико-санітарної допомоги №1 і №3. У результаті:

  • 58 людей виміряли артеріальний тиск, у 60% із цих людей виявили патології;
  • 108 людей дізналися, що в них у нормі показник SA O2 (насиченість гемоглобіну киснем в артеріальній крові);
  • 58 людей пройшли антропометричні вимірювання (вагу й об’єм талії);
  • визначили рівень холестерину 87 особам, при тому у двох (2,3% від загальної кількості) виявили порушення і рекомендували обстеження у свого сімейного лікаря;
  • рівень глюкози заміряли 87 людям, при цьому було зафіксовано 6 патологій.

Загалом, протягом 13-19 квітня 2019 року мешканці всієї Волинської області могли безоплатно зробити тест на рівень холестерину у крові, навіть не навідуючись до амбулаторії. У різних населених пунктах області медики у палатках на вулицях робили тести усім бажаючим.


 

Читайте також