Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Студентів з Індії не депортують: МОЗ України ініціює комісійну перевірку діяльності Донецького медуніверситету

14 грудня 2018
3001

МОЗ України разом з іншими міністерствами та службами врегульовують ситуацію з оплатою навчання іноземних студентів, що склалась в Донецькому національному медичному університеті у місті Кропивницькому. Наразі про депортацію студентів з Індії не йдеться.

Нагадаємо, громадяни Індії сплатитили за навчання в Донецькому медуніверситеті фірмі-рекрутеру ТОВ “Українські освітні послуги”, але ці кошти до університету не надійшли, а офіційні документи, очевидно, були підроблені.

За цими фактами вже відкрито кримінальне провадження.

МОЗ України вважає неприпустимими будь-які зловживання та перешкоди для освіти іноземних громадян у нашій країні. Міністерство ініціює комісійну перевірку діяльності ДНМУ у частині прийому на навчання - проведення оплати за навчання іноземних громадян.

Студентів з Індії не депортують з України. МОЗ України надіслало лист Державній міграційній службі щодо роз’яснення легальності перебування громадян Індії в Україні. Тепер Міграційна служба чекає офіційного роз’яснення від університету.

МОЗ України продовжує тримати на контролі це питання. Уже відбулося дві зустрічі МОЗ України з представниками Посольства Республіки Індія, керівництвом Донецького медуніверситету та Українського державного центру міжнародної освіти.

МОЗ України закликає студентів з обережністю ставитись до посередників і укладати двосторонні угоди - безпосередньо між студентом і закладом вищої освіти. Це допоможе уникнути можливого шахрайства.

Читайте також