Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Стали доступні персональні результати міжнародного іспиту з основ медицини

21 жовтня 2019
6485

МОЗ України разом із Центром тестування при МОЗ України інформують, що стали доступні персональні результати міжнародного іспиту з основи медицини (IFOM), який студенти-медики 3 курсу навчання вперше складали влітку 2019 року як частину Єдиного державного кваліфікаційного іспиту ЄДКІ. Персональні результати студенти можуть отримати в Центрі тестування в індивідуальному порядку.

Звіт про персональну успішність українських студентів-медиків надала Національна рада медичних екзаменаторів США, що була розробником завдань цьогорічного міжнародного іспиту з основ медицини для українських студентів 3-го курсу. У ньому зазначений загальний результат кожного студента, профіль його знань за окремими блоками, відповідно до структури тесту, характеристика сильних і слабких сторін, а також співставлення результатів з показниками міжнародної порівняльної групи.

Свій персональний результат студент може отримати, подавши запит до Центру тестування шляхом заповнення відповідної електронної форми за посиланням:

Для її заповнення необхідна скан-копія (фото) студентського квитка або паспорта та 9-значний номер ID студента в системі ліцензійних іспитів Крок. Потрібно ввести всі дані у відповідну електронну форму та в порядку черги очікувати на результат. Лист з індивідуальним результатом надійде на особисту електронну пошту студента.

Зазначимо, що групові результати складання IFOM були представлені ще в серпні 2019 року. За результатами оцінки успішності, найкраще склали тест студенти Тернопільського національного медичного університету, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. З рейтингом університетів можна ознайомитися тут

Нагадаємо, що перше складання міжнародного іспиту з основ медицини як обов’язкового компоненту єдиного державного кваліфікаційного іспиту супроводжувався численними порушеннями з боку студентів. Мало місце і розкриття частини тестових завдань, розповсюдження їх серед студентів, явка на іспит із підробленими паспортами та саботаж. Саме тому, робочій групі, яка оцінювала результати тестування, довелося змінити підхід до врахування результатів в цьому році.

Загалом IFOM склали 10 099 студентів - це понад 77% третьокурсників. Зокрема майже 89% студентів склали IFOM українською мовою у веб-форматі. Із 2783 студентів, що не з’явились на іспит, 45 надали докази поважних причин.

Нагадаємо, що більше 80% українців підтримують ідею суворих правил атестації майбутніх лікарів. Адже саме кваліфікація лікаря - ключовий фактор, що впливає в цілому на якість надання медичної допомоги.

Посібник з інтерпретації оцінки іспиту IFOM BSE 

Відгуки студентів про IFOM

Зміст, формат, вимоги, складові тесту

 

читайте також