Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Сергій Дубров: Ворог пошкодив в Україні майже 1 200 об’єктів медзакладів та ще 176 – зруйнував вщент

23 березня 2023
136

З початку 2023 року російські терористи зруйнували вщент 6 об’єктів медзакладів та ще 178 – пошкодили. Загалом за час повномасштабної війни зруйновано вже 176 об’єктів медзакладів та ще 1 195 – пошкоджено. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

Найбільше медична інфраструктура постраждала у Донецькій, Херсонській, Харківській, Запорізькій та Київській областях.

«Українська медична система довела свою здатність швидко реагувати на виклики та знаходити ефективні рішення: майже щодня ворог руйнує нашу медичну інфраструктуру, однак попри це наші лікарі продовжують надавати медичну допомогу кожному пацієнту, який її потребує. Наші лікарі оперують в напівзруйнованих операційних, лікують пацієнтів під обстрілами, виїжджають на виклики, коли на місто летять ракети», –  зазначив заступник міністра. 

Нині одним із головних пріоритетів є забезпечення медичної допомоги на територіях, які найбільше постраждали від війни. Зокрема, йдеться про деокуповані та прифронтові регіони, де ворог завдав найбільше руйнувань медичній інфраструктурі.

«Там потрібно якнайшвидше відновлювати доступ мешканців до якісної медичної допомоги. І це вдається робити, – розповідає Сергій Дубров. – Зокрема, й за рахунок проєкту зі встановлення тимчасових модульних обʼєктів. Перший такий модульний “пункт здоров’я” у селі Мощун на Київщині встановлено, завдяки БФ “UA Dream”. І в планах – зведення ще 50».

За словами першого заступника міністра охорони здоров’я, в Україні вже вдалося повністю відновити 237 об’єктів медзакладів та ще 276 відновлено частково.