Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac/Sinovac розвезено по регіонах України

4 червня 2021
9355

ДП «Медзакупівлі України» завершило розвезення 513 316 доз вакцини проти коронавірусної інфекції CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. по регіонах України.

Нагадаємо, що ця партія прибула в Україну 9 травня 2021 року та пройшла лабораторний контроль. Розвезення відбувається відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я про розподіл вакцин.

Станом на 4 червня ДП «Медзакупівлі України» отримало та розвезло в регіони 1 213 316 флаконів вакцини CoronaVac проти COVID-19.

1 червня 2021 року вакцина Sinovac (CoronaVac) була схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

Вакцина CoronaVac - інактивована вакцина, що містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вірус. Організм реагує на нього, виробляючи власний імунітет. Такий метод вважається «традиційним» для виробництва вакцин.

Перевозити та зберігати вакцину можна за температури 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортування відбувається у холодильних машинах у спеціальних контейнерах. В кабіні кожного водія встановлені спеціальні реєстратори температури.

Вакцину CoronaVac/SinoVac зараз використовують у пунктах щеплень для імунізації громадян віком 65+, у тому числі тих, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях. Мобільні бригади щеплюють цією вакциною військовослужбовців Збройних сил України; працівників патрульної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби; військовослужбовців Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації; працівники органів прокуратури; працівники паливно-енергетичного комплексу; учасників XXIV зимових Олімпійських та XIII зимових Паралімпійських ігр; працівників санаторно-курортних закладів; а також маломобільних громадян та тих, хто за ними доглядає.

З 29-30 травня вакциною CoronaVac щеплюють людей, які зареєструвались у «Дії» та через контакт-центр МОЗ, у Центрах масової вакцинації в трьох пілотних містах - Києві, Львові, Одесі. Вакцину продовжуватимуть використовувати у таких центрах масової вакцинації в інших містах.

Україна вже отримала 1,7 млн доз вакцини CoronaVac з законтрактованих 1,9 млн.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19.