Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Розпочала роботу комісія МОЗ з перевірки належного забезпечення проведення для студентів НМУ ім. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія”

22 лютого 2018
3941

Згідно з Наказом МОЗ України №15-Адм. від 20.02.2018 створено Комісію для з’ясування ситуації щодо непроведення для студентів НМУ ім. О.О. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія”.

Цим же Наказом Амосову К.М. згідно з умовами діючого з нею контракту, відсторонено від виконання обов'язків на час проведення комісією перевірки.

20 лютого у Міністерстві у присутності свого адвоката Амосова К.М. була ознайомлена з наказом та отримала його копію, що засвідчено її особистим підписом.

20 лютого голові комісії, заступнику міністра Лінчевському О.В. та секретарю Комісії, заступнику начальника Управління правового забезпечення МОЗ України Правилу О.І. було заблоковано вхід в ректорат НМУ представниками охорони та групою невідомих осіб, які представлялися студентами вишу. Адміністрація університету заблокувалась у власних кабінетах і відмовилась комунікувати з ким-небудь.

Вранці 21 лютого відбулося перше засідання Комісії, за результатами якого МОЗ України направило листи до Центру тестування та НМУ з проханням до 13:00 21 лютого надати комісії копії наявної документації про підготовку та організацію проведення ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок” у НМУ ім. О.О.Богомольця 20 лютого 2018 року.

У відповідь на вимогу комісії, в.о. директора Центру тестування Войтенко Л.П. особисто передала до МОЗ України усю необхідну документацію.

Також Центр тестування передав в МОЗ відеозапис розмови проректора НМУ Никитюка О. А. зі співробітниками Центру тестування.

У цьому відеозаписі проректор НМУ обіцяє представникам Центру перемогу в цьому тендері.

Центр тестування опублікував фрагмент відео на своїй офіційній сторінці в мережі Фейсбук: https://goo.gl/Uu7AGp

Повну версію відеозапису буде передано до правоохоронних органів для належного реагування.

Документи, затребувані МОЗ від НМУ, до зазначеного терміну в Міністерство не надійшли. О 17:55 на електронну адресу МОЗ України та о 18:00 факсом надійшов лист за підписом проректора НМУ Стеченко О.В., в якому зазначалося, що надання затребуваної МОЗ інформації потребує більше часу на опрацювання.

21 лютого представники охорони та група невизначених осіб продовжували блокувати будівлю ректорату НМУ. Вхід в адміністративний корпус університету було знову заблоковано для членів комісії.

Представники охорони Університету і адміністрація відмовились вчиняти будь-які дії для забезпечення доступу комісії до приміщень НМУ, про що складено відповідний акт.

Сьогодні Міністерство здійснило комплекс правових дій щодо внесення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про Захараша М.П., якого призначено в.о. керівника університету на час роботи Комісії, відповідно до Наказу МОЗ України №15-Адм. від 20.02.2018.

Згідно з Статутом Університету та Законами України Захараш М.П. як виконуючий обов’язки керівника Університету, уповноважений на час роботи Комісії вчиняти всі необхідні законні дії для забезпечення роботи Університету включно з забезпеченням безперешкодної роботи комісії та проведення обов'язкового ліцензійного іспиту “Крок 1. Стоматологія”.

Поведінка та публічні заяви представників адміністрації НМУ є маніпулятивними і неприпустимими. 22 лютого Комісія продовжить свою роботу. МОЗ України й надалі інформуватиме громадськість про розвиток подій та результати роботи.

Читайте також