Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Регіональні новини: проект телемедицини, нові амбулаторії та сучасне обладнання

14 грудня 2017
4031

Нове обладнання встановили у медзакладах Львівської та Рівненської області. У Павлограді відкрили дві амбулаторії, в Ічні – комп’ютеризували Центр первинної медичної допомоги, а  в Окнянському районі Одеської області тестують проект телемедицини.

У Львівському фтизіопульмонологічному центрі встановили нове обладнання

На базі Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичний центру встановили обладнання для проведення квантиферонового тесту.

Тест проводиться з метою виявлення латентної туберкульозної інфекції серед осіб, що мали контакт з хворим на туберкульоз. Вже доставлено перші 20 пробірок з біоматеріалом крові для проведення тесту з Жидачівського району.

Техніку придбано в рамках проекту "Challenge TB”, який реалізовується в Україні в рамках гранту Агенції США з міжнародного розвитку (USAID), а в області реалізовується у партнерстві з Центром легеневого здоров’я, системою первинної допомоги та неурядовими організаціями за підтримки Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Докладніше: https://goo.gl/rttc3m

На Одещині запустили  пілотний проект телемедицини

Приймально-діагностичне відділення нового типу облаштували в Окнянському районі Одеської області. Кожен працівник фельдшерського пункту має валізу для первинної діагностики: в неї входять електрокардіограф, глюкометр, ендоскоп для відеопередач, спірограф та інші діагностичні апарати. Все це приладдя підключено до планшету, який одразу передає дані спеціалістам районної лікарні. 

Головна особливість нової системи — дистанційна рекомендація спеціалістів за результатами отриманих досліджень. Фельдшер приходить на виклик до пацієнта, проводить на місці дослідження і за допомогою планшета передає інформацію в телемедичний центр. Її одразу бачить сімейний лікар, за потреби — спеціалісти районної лікарні, які готові надати консультацію за 10-15 хвилин. Після цього можуть підключитись спеціалісти обласної лікарні. І потім вже приймається рішення, що робити з пацієнтом. 

Система працює в тестовому режимі, але вже є перші пацієнти. Так, один із них прийшов до фельдшера зі скаргою на біль у серці. Раніше у такій ситуації фельдшер відправив би його до районної лікарні. А за допомогою телемедицини чоловік отримав попередній діагноз протягом 15 хвилин.

Докладніше: https://goo.gl/cMYCcr

У Рівному відремонтували терапевтичне відділення, а в районі отримали нову техніку

У Рівненській міській лікарні №2 після капітального ремонту відкрили терапевтичне відділення. Там зможуть лікуватися близько 1600 хворих на рік, воно розраховане на 50 ліжок.

Олександрійська районна лікарня в Рівненському районі отримала багатофункціональну цифрову ультразвукову систему. Завдяки такому обладнанню можна обстежувати черевну порожнину, судини,  поверхнево розміщені органи. Апарат має високу якість зображення і простий у користуванні.

Докладніше: https://goo.gl/5nTnYB

На Чернігівщині комп’ютеризували Ічнянський ЦПМСД

Ічнянський центр первинної медико-санітарної допомоги придбав комп’ютерну техніку для 12 лікарів первинної ланки. Лікарські амбулаторії ЦПМСД підключені до мережі інтернет та приєднані до електронної системи охорони здоров’я. Ведеться робота по підключенню до цієї системи його структурних підрозділів та лікарів.

«В умовах сучасної реформи медичної галузі комп’ютеризація закладів первинної ланки – це необхідність, без якої заклади не зможуть повноцінно працювати», – слушно зауважила головна лікарка закладу Оксана Денисенко.

Докладніше: https://goo.gl/44GNVN

На Дніпропетровщині відкрили дві нові амбулаторії

У Павлограді відкрили амбулаторії сімейної медицини, у яких медичні послуги будуть надавати близько 6 тисячам місцевих мешканців. До цього людям  доводилося долати кілька кілометрів, щоб дістатися міської лікарні. У медичних закладах пацієнтів приймають сімейний лікар та медичні сестри. Є кардіограф, прилад для вимірювання очного тиску, глюкометр. Працює денний стаціонар, де люди можуть проходити процедури за призначенням лікаря. Надають невідкладну допомогу пацієнтам з хронічними захворюваннями, і паліативну – важкохворим людям. За графіком приїжджають профільні лікарі.

Загалом в Дніпропетровській області працюють 420 амбулаторій.

Докладніше: https://goo.gl/Af4PX4

Читайте також