Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Пункти видачі ліків та медвиробів у регіонах є ефективним форматом роботи – Олександр Комаріда

23 травня 2022
211

Через війну багато українців втратили можливість отримувати повноцінні курси лікування, особливо на прифронтових територіях, оскільки доступ до ліків та медвиробів став ускладненим, а аптеки часто не працюють. В таких регіонах ефективними є пункти видачі необхідних медикаментів та виробів. Це відзначив в. о. міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда за результатами робочої поїздки.

«Потреба дбати про здоров’я та якісно лікуватися стала ще більш нагальною під час війни. Щоби забезпечити людей препаратами та медичними виробами, міністерство розробило процедуру, яка дозволяє людям з інвалідністю або пацієнтам із хронічними захворюваннями, що потребують постійного прийому ліків, отримувати необхідне як гуманітарну допомогу. Цей формат є ефективним, адже так можемо забезпечити більшу кількість людей, причому не залучаючи ті медичні заклади, що працюють із пораненими», – коментує Олександр Комаріда

Так, структурні підрозділи з питань охорони здоров’я державних адміністрацій мають визначити місця, де видаватимуть ліки та медвироби, та повідомити про це населення.

У цих пунктах пацієнти зможуть отримати необхідну їм допомогу. Для отримання пацієнт може показати такі документи:

  • призначення лікаря (паперовий чи електронний рецепти);
  • документ, що посвідчує особу.

Деталі про те, як можна отримати препарати у точках видачі, також слід дізнаватися в обласних департаментів чи управлінь з питань охорони здоров’я, контакти яких розміщені за посиланням: https://bit.ly/3PBTCgr.