Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Призначили заступників голови Національної служби здоров’я України

19 серпня 2019
842

14 серпня 2019 року розпорядженням Кабінету Міністрів України на посади заступників голови Національної служби здоров’я України призначені Наталія Рябцева та Оксана Мовчан. Заступників обрали за результатами конкурсу, що відбувся 25 червня 2019 року.

Наталія Рябцева отримала ступінь магістра з управління в охороні здоров’я в Києво-Могилянській Академії. Займала керівні посади в комплексних міжнародних проектах, що впроваджувалися Швейцарським інститутом охорони здоров’я та тропічної медицини; була незалежним консультантом у проектах Світового Банку та Агенції з міжнародного розвитку США. Прагнучи привнести системні зміни в охорону здоров’я в Україні, з 2014 року стала співорганізатором Літньої школи «Трансформація системи охорони здоров’я» та Зимової школи «Громадське здоров’я в Україні», а в 2016 році доєдналася до робочої групи з реформи фінансування охорони здоров’я при МОЗ України. З серпня 2017 року Наталія стала радником Міністра охорони здоров’я України.

Маючи 15-річний досвід роботи, своїми найбільшими досягненнями вважає вдосконалення медичних послуг для роділь і новонароджених та зниження малюкової смертності в пілотних регіонах україно-швейцарської співпраці; запуск таких освітніх ініціатив, як навчальні симуляційні центри та Літня й Зимова Школи; а також координацію команди МОЗ зі зміни фінансування системи охорони здоров’я.

«Я переконана, що система охорони здоров’я в Україні потребує докорінних змін, щоби відповідати потребам людей. І я готова й надалі докладати максимум зусиль, щоби нарешті запрацювали чіткі й зрозумілі правила - для медиків і для пацієнтів. Тому для мене доєднатися до команди НСЗУ - це водночас професійний виклик і величезна честь», — говорить Наталія Рябцева, заступниця голови НСЗУ

Оксана Мовчан має ступінь магістра міжнародних економічних відносин. За понад 13 років роботи у фінансовому та інвестиційному секторах в Україні та закордоном Оксана отримала високу кваліфікацію у розробці та адмініструванні систем управління ризиками, аналізу боргових ринків, управлінні портфелями цінних паперів, відносинах з інвесторами, розробці стратегічних фінансових планів і керівництві компаніями з управління активами та пенсійними фондами. Оксана здобула додаткову освіту для роботи в державному секторі в Школі управління імені Джона Ф. Кеннеді. Займала керівні посади у проектах Київського муніципалітету, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Адміністрації президента та Національної ради реформ. Має значний досвід в області розробки національних стратегічних документів та ініціатив, залучення інвестицій, впровадження, контролю за реорганізацією державних органів, розробці та адмініструванні моніторингу виконання проектів реформ. 

Оксана має досвід громадської діяльності — вона є співзасновницею неурядової організації̈ Go Global, що створена з метою допомоги вивчення іноземних мов в Україні. 

З травня 2018 року Оксана була радницею голови Національної служби здоров’я України із стратегічного розвитку та керівником групи розробки та впровадження другого етапу трансформації фінансування системи охорони здоров`я.

«Для мене стало великою удачею та професійним задоволенням опинитися в команді реформи охорони здоров’я минулого року. Я щаслива, що зможу застосувати свій досвід роботи у державному та фінансовому секторах та енергію. Для мене, безумовно, велика честь працювати в Національній службі здоров’я і разом з колегами захищати інтереси людей в Україні», — підкреслила Оксана Мовчан.  

Читайте також