Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Представники МОЗ зустрілися із профспілкою медичних працівників

15 вересня 2017
4132

Зарплатня медикам – це питання гідності системи охорони здоров’я країни, і ми завжди готові до діалогу з колегами. 

Сьогодні в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, працівники Міністерства охорони здоров'я України разом із віце-прем’єр-міністром Павлом Розенком, заступником міністра фінансів Сергієм Марченком та заступником голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Іриною Сисоєнко зустрілися з представниками профспілки працівників охорони здоров’я. 

Можемо підтвердити: заборгованість медикам буде погашена повністю до кінця року.

Нагадаємо також, що МОЗ України підготувало проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році».

Його мета – запобігти виникненню заборгованості із виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров'я, а також надання належної медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та хворим на цукровий та нецукровий діабет.

Відповідно до наданої структурними підрозділами з питань охорони здоров'я обласних та Київської міської державних адміністрацій інформації, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров'я фондом оплати праці з нарахуваннями на 2017 рік становить 2,8 млрд гривень.

Проект розпорядження буде оперативно ухвалено на одному з чергових засідань уряду.