Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Потужне кадрове підсилення: затверджено освітній стандарт за спеціальністю «Громадське здоров’я»

17 грудня 2018
1262

Міністерство освіти і науки України затвердило стандарт вищої освіти за спеціальністю  «Громадське здоров’я» для магістерського рівня. Це означає, що уже через кілька років сфера громадського здоров’я підсилиться висококваліфікованими фахівцями, які навчатимуться за кращими світовими стандартами.

Освітній стандарт, ухвалений наказом МОН України, визначає, як і чому вчитимуть майбутніх фахівців сфери громадського здоров’я у закладах вищої освіти. Українські випускники мусять довести, що рівень їхніх знань відповідає сучасним міжнародним стандартам, зокрема - фаховим вимогам Європейської Асоціації громадського здоров’я.

“Застосування на практиці простих речей, які насправді можуть попередити хвороби, покращити якість і тривалість життя, - поки що є швидше винятком, аніж звичкою для більшості українців. Саме тому розвиток системи громадського здоров’я нині є пріоритетом для всієї охорони здоров’я. Ухвалення освітнього стандарту - величезний крок у напрямку зміцнення нашої системи. У перспективі кількох років у нас буде потужне поповнення: висококваліфіковані фахівці, які знатимуть детально принципи роботи системи і володітимуть сучасними інструментами», – сказав перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Віктор Ляшко.

Фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ України, які готували освітній стандарт для магістрів, скоро завершать роботу над стандартами для першого (бакалаврського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти, за якими проходитиме підготовка фахівців сфери громадського здоров’я.

Читайте також