Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 80 експертів та управлінців охорони здоров'я розпочали навчання в літній школі

18 червня 2017
4184

18 червня 2017 року в Буковелі розпочала роботу четверта Літня Школа для управлінців в охороні здоров’я «Трансформація системи охорони здоров’я: Східна Європа 2017» з понад 80-ма учасниками з усієї України та спікерами з десяти країн світу. 

Організаторами Літньої школи є Школа охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія», Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Швейцарський інститут тропічної медицини та громадського здоров’я. Як зазначив президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Андрій Мелешевич «Літня школа є унікальним і дуже важливим освітнім майданчиком, заснованим на найкращих міжнародних практиках».

За чотири роки Літня школа стала єдиною освітньою та інформаційною платформою для управлінців у системі охорони здоров'я, а випускники школи є активними учасниками процесу реформ. Школа щороку змінюється, відповідаючи на потреби управлінців галузі, та отримує все більшу підтримку, підсумувала на відкритті Керівник магістерської програми Менеджмент в охороні здоров’я Школи охорони здоров’я доктор філософії Тетяна Степурко«Цього року Міністерство охорони здоров'я активно підтримує Літню школу, заступники Міністра беруть участь у сесіях та панельних дискусіях, а співробітники навчаються на секціях. Також, цього року у нас найбільша участь медичних сестер з різних регіонів України».

Заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський наголосив на ролі учасників школи: «Міністерство охорони здоров'я всіляко підтримує ініціативи, які допомагають українській медицині змінюватися на краще. Літня школа є платформою для професійного росту медичних працівників та менеджерів охорони здоров'я. І саме від цих людей найбільше залежить, якою буде медицина в Україні за кілька десятків років».

Протягом тижня медичні працівники з рівних рівнів державної та приватної медицини, а також громадського сектора, будуть навчатися стратегії, економіки та менеджменту в охороні здоров'я. Про цьогорічний відбір учасників Літньої школи згадала Керівник програми комунікації та розвитку, в.о. Керівника програми охорони здоров’я Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Анна Суходольська«Цього року конкурс на Літню школу склав більше 6-ти осіб на місце – це наш новий рекорд. Кожен, хто потрапив на Літню школу вже може пишатися своїми досягненнями, а тепер має можливість розвинути свій потенціал та досягати нових результатів».

Літня школа 2017 пропонує три паралельні тематичні секції, таким чином учасники можуть обрати найбільш цікаву і актуальну для себе тематику. Кожна секція складається з двох послідовних модулів, передбачених у розкладі протягом всіх шістьох днів Школи.

 

СЕКЦІЇ

  1. Системи охорони здоров'я: політика та фінансування. Дана секція особливо пропонується управлінцям системою, полісі-мейкерам і представникам громадського сектору, оскільки фокусується на сучасних підходах, розумінні та інструментах для ефективнішого функціонування системи охорони здоров’я, з відповідними прикладами з країн регіону. 
  2. Управління закладом охорони здоров’я. Дана секція розроблена насамперед для керівників медичних закладів, заступників і завідувачів відділеннями і передбачає роботу в групах над практичними завданнями. Під час секційних занять учасники зануряться у теорію та методи управління персоналом, цілепокладання та ознайомляться з інструментами операційного управління. 
  3. Комунікація в охороні здоров’я. Дана секція орієнтована на управлінців, зацікавлених в ефективних комунікаційних стратегіях для їхніх закладів, регіонів або громадських ініціатив. Під час цієї секції учасники в групах розроблятимуть комунікаційні стратегії відповідно до визначених проблем. У межах стратегій учасники навчаться чітко формулювати цільову аудиторію, дієві повідомлення, необхідні канали комунікації, а також дізнаються про кризові комунікації та сучасні тренди стратегічних комунікацій. Секція передбачає активне залучення та виступи кожного учасника.

 

ВИКЛАДАЧІ

Разом із досвідченими українськими експертами на Літній школі викладатимуть іноземні фахівці, зокрема:

  • -Аксель Хоффманн, Швейцарський інститут охорони здоров’я і тропічної медицини (м. Базель, Швейцарія)
  • Ідо Хадарі, директор з питань комунікацій та взаємодії з урядом; член виконавчої ради в Маккабі центрі надання послуг з охорони здоров'я, консультант ЮНІСЕФ з комунікації з питань імунізації в Україні 
  • Марк Говерс, викладач Маастрихтського університету (Нідерланди)
  • Еріка Річардсон, технічний спеціаліст Європейської обсерваторії з систем і політики охорони здоров’я 
  • Вім Гроот, професор економіки Маастрихтського університету (Нідерланди) 

 

Місце та час проведення: 18-23 червня 2017, Буковель

Слідкуйте за онлайн трансляціями на https://www.facebook.com/hct.summer.school/

За додатковою інформацією звертатися: 
Анна Ющенко, 
тел. 063-566-96-26,
e-mail: [email protected]