Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад $8 млн бюджету буде заощаджено завдяки домовленостям з американськими партнерами

16 грудня 2022
460

Під час робочої зустрічі міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка та головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна з глобальним координатором надзвичайного плану Президента США з боротьби зі СНІДом (PEPFAR) були досягнуті домовленості, які дозволяють заощадити кошти з державного бюджету на суму більш ніж $8 млн.

«Домовленості, досягнуті на такому рівні, є ключовими для України. Програми PEPFAR будуть продовжені в Україні, детальні активності будуть обговорені у березні 2023 р. — зазначив міністр. — Є домовленості, що коштом програми PEPFAR будуть перекриті видатки для закупівлі антиретровірусної терапії для ВІЛ-інфікованих та, в співпраці з іншими партнерами, і витрати на профілактичні послуги. А це економія для нашого воєнного державного бюджету більше ніж ₴300 млн ($8 млн)».

Зустріч пройшла у рамках робочої поїздки міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка та головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна в США з метою поглиблення та налагодження співпраці з американськими партнерами.