Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Одеський обласний центр екстреної медицини проводить навчання за міжнародними протоколами

13 липня 2018
6099

Починаючи з липня і протягом всього 2018 року медики 175 бригад «швидкої» в Одеській області пройдуть тренінги з надання екстреної медичної допомоги відповідно до сучасних міжнародних протоколів. Зокрема, вони відпрацюють навички надання базової підтримки життя, надання допомоги при травмі на догоспітальному етапі, евакуацію з авто при ДТП, а також роботу при масовій травмі.

«До цього часу індивідуальна оцінка готовності лікарів та фельдшерів служби екстреної медичної допомоги до виконання своїх обов‘язків була абсолютно формальною. Вона обмежувалась системою переатестації один раз на 5 років, при чому ніхто не перевіряв, чи дійсно співробітник отримав та засвоїв нові навички», – говорить Директор Одеського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олена Теряєва. – «Розуміючи необхідність змін, ми на Одещині розпочинаємо практичну  підготовку медичних робітників та водіїв відповідно до міжнародних стандартів, аби підвищити рівень знань, а також навчитись якісній командній роботі»

Медпрацівники, які продемонструють незадовільні результати під час заліку, матимуть перескласти його в Одеському обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. В іншому випадку керівництво може переглянути принципи нарахування їм додаткових виплат.

Тренінги триватимуть по п’ять днів для кожної із бригад. До їх проведення залучені інструктори, що проходили навчання за кордоном та отримали відповідні міжнародні сертифікати. Навчання за міжнародними протоколами передбачає відпрацювання суто практичних навичок (без лекційних годин), базується на принципах доказової медицини та спрямоване на те, аби бригада екстреної медичної допомоги відпрацювала послідовність дій у певній ситуації і могла командно їх відтворити.

Нагадаємо, що додаткове навчання та підвищення кваліфікації бригад екстреної медичної допомоги (фельдшерів, лікарів та водіїв) є одним із напрямків змін, передбачених Концепцією реформи екстреної медичної допомоги, розробленої експертами МОЗ України. До навчання за міжнародними протоколами будуть залучені тренери, які отримали сертифікати за кордоном та мають відповідний кваліфікаційний рівень. Впровадження таких заходів регіонами за власною ініціативою підтверджує, що цей напрямок отримає підтримку спеціалістів системи екстреної медичної допомоги, які прагнуть змін та розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ