Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Новини регіонів: у Слов’янську – сучасне дитяче відділення психіатричної лікарні, у Запоріжжі – марафон донорства

23 листопада 2017
823

Слов’янській обласній психіатричній лікарні батьки зможуть перебувати з дітьми  в комфортних умовах лікарні протягом 24 годин: тут відкрили сучасне дитяче відділення. Тим часом на Житомирщині подбали про житло для лікарів, на Львівщині придбали нове обладнання для анестезії та реанімації, а у Запорізькій області розпочався марафон донорства.

У Слов’янську відкрили дитяче відділення в обласній психіатричній лікарні

На Донбасі відбулось відкриття дитячого відділення КЛПУ “Обласна психіатрична лікарня м. Слов’янська”. Тепер батьки зможуть перебувати з дітьми  в комфортних умовах лікарні протягом 24 годин. Були відновлені приміщення, встановлені вікна, двері, сучасний дах, утеплений фасад та побудована індивідуальна котельна, яка працює на твердому паливі, а також замінені електромережі, системи холодного та гарячого водопостачання, водовідведення. Крім того, поруч з будівлею побудований сучасний дитячий майданчик. У рамках проекту відкрили гарячу лінію, по якій фахівці будуть надавати рекомендації. 

Це стало можливим завдяки підтримці німецької федеральної компанії GIZ, яка працює за дорученням уряду Німеччини, у співпраці з Люксембурзьким Червоним Хрестом в рамках програми «Ініціативи для інфраструктурної програми для України».

Докладніше: https://goo.gl/KJ9Bs2

У Миколаєві всі діти обласного будинку дитини щеплені від грипу

Уже декілька років поспіль Швейцарський благодійний фонд «Світлана» забезпечує вихованців обласного будинку дитини протигрипозною вакциною. Щеплення зроблене усім малюкам, жодних негативних реакцій не зафіксовано.

Докладніше:  https://goo.gl/e9fKbK

На Житомирщині придбали житло для лікарів

На Житомирщині придбали службове житло для лікарів Баранівської Центральної районної лікарні. Упродовж останніх років Баранівська лікарня має кадрові проблеми, не вистачає  кваліфікованих лікарів, особливо – вузькопрофільних спеціалістів. Випускники вищих медичних навчальних закладів постійно оминають райцентр, і головною причиною цього, як правило, є відсутність житла. Саме тому в районі була розроблена програма на 2017-2020 роки по забезпеченню службовим житлом медичних працівників з вищою медичною освітою. На придбання службової квартири для лікарів направили частину коштів, які надійшли від продажу будівлі кінотеатру.

Докладніше: https://goo.gl/w1JvDr

У Запоріжжі розпочали марафон донорства

Запорізька обласна клінічна лікарня ініціювала марафон донорства «У краплі крові – врятоване життя». Це наймасштабніша донорська акція в історії Запорізького регіону, яка ще до свого відкриття об'єднала всю область: представників влади, великих промислових підприємств, навчальних закладів, волонтерів та небайдужих громадян.

За попередніми підрахунками за два дні кров здали понад 150 осіб, що дозволило поповнити запаси крові на більш ніж 60 літрів. Крім того, акція активно поширюється і в області: до марафону приєдналися великі міста - Мелітополь, Бердянськ, Токмак, Енергодар. Марафон триватиме до 30 листопада.

Докладніше: https://goo.gl/T7CNmQ

На Львівщині придбали нове обладнання для анестезії та реанімації

У Миколаївській центральній районній лікарні Львівської області  тепер є надзвичайно потрібний та важливий апарат в реанімаційному відділенні. Монітор пацієнта ЮМ 300-10 – багатофункціональний сучасний прилад для безперервного контролю за усіма фізіологічними параметрами дорослих та дітей.

Високоточна технологія вимірювання допоможе та збереже час медикам. Акустичний та візуальний сигнал своєчасно повідомить про погіршення стану пацієнта. Прилад можна використовувати під час оперативних втручань. Апарат закуплено за кошти держсубвенції.

Докладніше: https://goo.gl/zRJSaf

Читайте також