Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Новини регіонів: На Волині – безкоштовні офтальмологічні обстеження, у Житомирі – сучасне хірургічне обладнання

7 грудня 2017
1188

У Ковелі у місцевій лікарні провели безкоштовні офтальмологічні обстеження та консультації. На Вінниччині  відкрили палати для реабілітації учасників АТО і подіатричний кабінет для пацієнтів із діабетом, у Білій Церкві – єдиний диспетчерський центр «швидкої допомоги», у нефрологічному відділенні Івано-Франківської дитячої лікарні – ігрову кімнату.

У Ковелі на Волині провели безкоштовні офтальмологічні обстеження

Безкоштовні офтальмологічні обстеження та консультації для волинян провели у місцевій лікарні. На прийом до професора Оксани Вітовської, експерта МОЗ України за напрямом "Офтальмологія", записалися понад 120 людей. Обстеження могли пройти учасники АТО, пенсіонери, діти та малозабезпечені.

Серед основних проблем пацієнтів – короткозорість, катаракта та глаукома.

У рамках всеукраїнського проекту "Бачу світ" волонтери вже встигли побувати в Луганській області, Лук'янівському СІЗО та центрі СНІДу.

Детальніше: https://goo.gl/sz3R1M

На Вінниччині  відкрили палати для реабілітації ветеранів

Дві капітально відремонтовані палати для учасників АТО відкрили на базі лікарні відновного лікування. Тепер учасники АТО можуть у комфортних умовах отримувати медикаментозну терапію, фізіотерапевтичне лікування,  бальнеологію та грязетерапію, допомогу медичного психолога.

Докладніше: https://goo.gl/thcJvE

Також у Вінниці, в Міській клінічній лікарні №1, кожен, хто має проблеми пов’язані з враженням кінцівок при діабеті (діабетична ступня), може отримати допомогу у щойновідкритому подіатричному кабінеті. Фахівці допоможуть позбутися ускладнень і проконсультують, як надалі слідкувати за здоров’ям.

Докладніше: https://goo.gl/KgPEFF

На Київщині відкрили єдиний диспетчерський центр екстреної медичної допомоги

4 грудня в Білій Церкві розпочав роботу єдиний диспетчерський центр екстреної медичної допомоги.
У результаті дії програми вдосконалення екстреної медичної допомоги в Київській області на 2016–2018 роки буде збільшено штат співробітників екстреної служби на 150 осіб (120 медпрацівників і 30 диспетчерів гарячої лінії 103).
У регіоні буде сформовано 156 бригад медиків швидкої допомоги, кожна з яких буде забезпечена мобільним зв'язком і планшетами для прийому-передачі оперативної інформації по кожному виклику. За оцінками розробників програми, оновлені бригади лікарів зможуть охопити близько 1,7 млн ​​жителів Київської області, а проблема доїзду швидких у віддалені села повинна бути вирішена.

Детальніше: https://goo.gl/FPy7w8

У Стрию на Львівщині придбали новий ультразвуковий апарат

Стрийська міська дитяча лікарня отримала сучасний ультразвуковий апарат. Частота датчиків дозволяє проводити обстеження як дітей, так і дорослих.

Також цей УЗД-апарат можна переміщати в палату, відповідно до потреб пацієнта. Це прискорює процес обстеження і призначення лікування.

Техніку придбали за кошти місцевого бюджету.

Детальніше: https://goo.gl/oDvn8z

На Франківщині обладнали ігрову кімнату для хворих дітей

5 грудня на базі Обласної дитячої клінічної лікарні у нефрологічному відділенні відкрили ігрову кімнату «Печера лева».

Кімната малотравматична: без гострих кутів, з м’яким лінолеумом, натуральним деревом. Подібні відпочинкові куточки є в найкращих лікарнях Європи.

Детальніше: https://goo.gl/VWEqaE

У Житомирі придбали сучасне хірургічне обладнання

Для хірургічного відділення центральної міській лікарні №2 Житомира закупили рентгенівське і операційне обладнання. У наступному році планують запустити роботи з реконструкції операційного блоку.

Обладнали лікарню за рахунок державної субвенції соціально-економічного розвитку окремих територій, і на 3% – з місцевого бюджету.

Детальніше: https://goo.gl/nUMMJf


Нове обладнання в Кривоозерській лікарні на Миколаївщині

Кривоозерська Центральна районна лікарня придбала 12-канальний електрокардіограф. Прилад дозволяє одночасно приймати 12 відведень ЕКГ і відображення ЕКГ-сигналів в ручному й автоматичному режимі, автоматично вимірювати і діагностувати ЕКГ сигнали, вибирати відведення для визначення режиму серцебиття.

Детальніше: https://goo.gl/M1s87U