Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Назвати рішення Уряду про виділення 150 млн грн на закупівлю ангіографів вбивством медицини – це або верх цинізму, або повне невігластво

22 лютого 2017
779

Ангіографи – це обладнання, за допомогою якого можна врятувати життя тисяч людей, що страждають на серцево-судинні захворювання.

В Україні 40 тисяч осіб щороку мають інфаркт, 16 тисяч з них потребують негайного стентування, яке, власне, і роблять за допомогою ангіографічного обладнання. Зараз у рік ми робимо лише близько 6 тисяч стентувань.

Представники деяких політичних партій думають, що цього достатньо? Що іншим 11 тисячам людей медична допомога не потрібна? Уряд так не вважає. Саме тому ми цього року виділили 150 млн грн на закупівлю ангіографів.

Закупимо їх на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. І завдяки цьому зможемо покрити територію всієї країни мережею центрів серцево-судинної хірургії.

Щоб усі, кому потрібна допомога, впродовж двох годин після приїзду до центру пройшли обстеження на ангіографі, і в разі потреби, їм провели стентування судин. Причому БЕЗКОШТОВНО!

Нагадаємо, що 21 лютого Уряд ухвалив постанову про розвиток в Україні мережі для надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда. Це дозволить на умовах співфінансування закупити необхідне для стентування ангіографічне обладнання.