Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Найбільшу дитячу лікарню в країні очолила Ірина Садов’як

10 серпня 2017
2286

Міністерство охорони здоров’я підписало контракт з новим головним лікарем Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ України Іриною Садов’як.

9 серпня нову очільницю головної дитячої лікарні країни представили працівникам «Охматдиту». У заході взяли участь заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, Голова Опікунської ради “Охматдиту”, народний депутат України Оксана Корчинська, а також член Опікунської ради – народний депутат України Ганна Гопко.

«Я не сумніваюся ні на долю секунди в професійності лікарів, я бачу ваші проблеми, і потенціал найкращої дитячої лікарні в країні», – сказала Ірина Садов’як на зустрічі з працівниками «Охматдиту». – «Але я розумію, що нам потрібні зміни. У відносинах з пацієнтами, з їхніми рідними, у відносинах в колективі. Кожна проблема, кожна пропозиція буде сприйнята. Спільними зусиллями ми будемо вирішувати всі проблемні питання», – додала новий головний лікар дитячої лікарні.

Наприкінці травня МОЗ провело відкритий відбір кандидатів на посаду головного лікаря дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Комісія з відбору, до якої увійшли представники МОЗ, громадськості та опікунської ради «Охматдиту», одностайно проголосувала за кандидатуру головного лікаря Коломийської районної центральної лікарні Ірину Садов’як. Її обрали з-поміж 10 кандидатів.

Це перший випадок в Україні, коли головного лікаря не призначили, а обрали через відкритий конкурс.

Ірину Садов’як обрали внаслідок другого конкурсу з відбору головного лікаря «Охматдиту». У ході першого конкурсу, проведеного у березні, комісія вирішила, що жоден з претендентів не відповідав вимогам цієї посади.

Читайте також