Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Житомирщині втричі зменшилася смертність від інфарктів

19 листопада 2018
3272

За рік після відкриття реперфузійного центру на Житомирщині лікарям вдалося врятувати 415 життів. При гострому інфаркті міокарда провели 265 операцій, а смертність зменшилася втричі.

Реперфузійний центр на базі кардіологічного відділення в Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського працює з листопада 2017 року. За рік роботи центру показник лікування інфарктів сучасними методами зріс до 27,2% (до цього він становив лише 2,5%), а смертність від інфаркту знизилася втричі.

«Лікувати потрібно сучасним методом лікування, а не просто введенням ліків, які розмивають тромб. Тому що це ефективно лише в 60% випадків. Швидке ургентне оперативне втручання допомагає відновити кровоток і зупинити розвиток інфаркту. У багатьох країнах інфаркти лікуються саме операційно», – наголошує завідувач кардіологічного центру Микола Кушнір.

Реперфузійний центр на Житомирщині - один із кардіологічних центрів, які розбудовує МОЗ України та Уряд по усій країні. В такому центрі кожен пацієнт з гострим інфарктом, що потребує екстреного стентування, безоплатно та цілодобово отримує необхідне лікування.

У бюджетах 2017 та 2018 років на закупівлю 26 ангіографів було виділено 300 млн грн. Вже закуплені 12 та встановлені 4 ангіографи. Ще 7 будуть доставлені до українських лікарень протягом 2-3 місяців. Наразі в Україні у режимі “24/7/365” працюють 27 реперфузійних центрів.

Як змінюється система надання допомоги пацієнтам з хворобами серця: https://bit.ly/2yRP4Mp

 

Читайте також