Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Житомирщині впроваджують сучасні методи лікування хіміорезистентного туберкульозу, на Черкащині відкрили скринінгові центри

23 лютого 2018
2922

«Лікарі без Кордонів» надаватимуть підтримку у лікуванні хіміорезистентного туберкульозу у Житомирській області. На Черкащині працюють над раннім виявленням раку - там запрацювали скринінгові центри для жінок.  На Миколаївщині, Закарпатті та Запоріжжі – нове обладнання.  

 

Скринінгові центри

 

Лікування хіміорезистентного туберкульозу у Житомирській області

 

У Житомирській області будуть впроваджувати сучасні методики надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на хіміорезистентний туберкульоз. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю підписали МОЗ України та Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА з Незалежною гуманітарною медичною організацією «Лікарі без Кордонів».

Фахівці «Лікарів без Кордонів»  працюватимуть разом з медичними працівниками Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру. Вони розроблять та реалізують пацієнт-орієнтовану комплексну модель надання медичної допомоги людям, що хворіють на хіміорезистентну форму туберкульозу. При цьому використовуватимуть короткі стандартизовані схеми лікування, що базуються на настановах Всесвітньої організації охорони здоров’я. Також «Лікарі без Кордонів» будуть сприяти доступу до нових, більш ефективних препаратів проти цієї форми туберкульозу в країні.  Адже доступ до нових сучасних медичних препаратів, призначених для лікування хіміорезистентний туберкульоз, залишається суттєво обмеженим у всьому світі, зокрема і в Україні.

Вже розпочато передачу лабораторного обладнання в клініко-діагностичну лабораторію Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру, а також спеціальних бактерицидних опромінювачів для покращення заходів інфекційного контролю у педіатричному відділенні.

Експерти «Лікарів без Кордонів» також проводитимуть тренінги для медичного персоналу згідно з провідними міжнародними практиками лікування, а у березні розпочнеться реконструкція аптеки диспансеру.

За інформацією незалежної гуманітарної медичної організації «Лікарі без Кордонів»

Детальніше: https://goo.gl/jsYAn9

 

На Черкащині відкривають скринінгові центри

 

Скринінгові центри «Здоров’я жінки» працюють у центральних районних лікарнях в Звенигородці й Умані. Загалом їх буде п’ять по області – також у Черкаському обласному онкологічному диспансері, Смілянській міській лікарні ім.Т.Шевченка та центральній районній лікарні у Золотоноші.

Щороку в області обстежують 300 тис. жінок. Із них – у 4,5 тис. виявляють рак. Часто на пізніх стадіях. Скринінгові центри – це охоплення більшої кількості жінок і виявлення онко на ранніх стадіях.

Дані кожної пацієнтки заноситимуть в електронну картку. База зберігатиметься в обласному онкодиспансері. З його фахівцями працівники скринінгових центрів зможуть консультуватися онлайн.

Проект реалізовано коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів.

Детальніше: https://goo.gl/fNkJjB

 

скринінгові центри

 

У Запорізькій області закупили нове обладнання

 

Для Пологівської центральної лікарні, яка також обслуговує і мешканців Гуляйпільського району, придбали стаціонарний УЗД апарат.

Обладнання закупили за кошти державної субвенції.

За інформацією Департамента охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації.

 

На Житомирщині відкрили стоматологічний кабінет

 

У ФАПі села Березянка було відремонтовано кабінет і встановлено сучасне стоматологічне обладнання. У ФАПі було перекрито дах, зроблено ремонт внутрішніх стін та опалювальної системи.

На роботу запросили молоде подружжя медиків з Черкащини, лікаря-стоматолога та асистента. Медики приїздитимуть на декілька днів раз на два тижні, допоки не збільшиться кількість відвідувачів.

Місцевий бізнесмен закупив стоматологічне обладнання, на відновлення медичного закладу було виділено кошти з держбюджету.

Детальніше: https://goo.gl/dKbgTH

 

На Миколаївщині оснастили дитяче онкогематологічного відділення

 

Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні передали обладнання для онкогематологічного відділення, необхідне для онкохворих дітей, організм яких після хіміотерапії не здатен самостійно виробляти життєво необхідні тромбоцити. Сьогодні у відділенні сім таких дітей.

Обладнання надав обласний благодійний фонд «Сприяння дітям». Ці кошти зібрано у ході благодійного аукціону «Подаруй життя» та завдяки представникам бізнесу.

Детальніше: https://goo.gl/yZdPv1

 

Використані фото Черкаської обласної державної адміністрації.