Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Житомирщині провели унікальні операції, а на Хмельниччині відкрили реабілітаційне відділення

6 квітня 2018
2974

На Рівненщині організували консультації з вибору лікаря у Центрі надання послуг, а на Житомирщині провели унікальні операції на серці. На Чернігівщині придбали обладнання, а на Черкащині - швидкі.

 

Рівнян консультували, як укладати декларації з сімейними лікарями

Акція проходила в Рівненському ЦНАПі. Керівники трьох рівненських ЦПМСД спільно з представниками управління охорони здоров’я та медиками консультували щодо укладання декларацій з лікарями. Також клієнти центра мали можливість отримати консультацію щодо стану свого здоров’я: виміряти тиск тощо.

Детально: https://tinyurl.com/yaqlyqkr

 

На Житомирщині проведено дві унікальні операції на серці

У  кардіологічному відділенні обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського двом пацієнтам встановили імплантовані кардіовертери-дефібрилятори. Повністю автоматичний апарат підшивається пацієнтам, у яких існує ризик розвитку шлуночкової тахіаритмії. Такий пристрій усуває необхідність у людському втручанні і гарантує виконання кардіостимуляції і дефібриляції через лічені секунди після початку аритмії: Таким чином, завдяки цьому пристрою з'явилася можливість значно збільшити тривалість життя пацієнтів з небезпечними для життя аритміями.

Детально: https://tinyurl.com/y6u3k3mf

 

На Хмельниччині відкрили реабілітаційне відділення для ветеранів

У Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни відкрили реабілітаційне відділення для учасників АТО та ветеранів війни. Тут проводитимуть відновне лікування хворих з недугами і травмами опорно-рухового апарату, центральної та периферичної нервової системи.

Ще в листопаді 2014 року до Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни розпочали госпіталізувати на стаціонарне лікування демобілізованих учасників АТО, на сьогодні їх у цьому закладі проліковано 1600.

Реабілітаційне відділення створене оснащене найновітнішим обладнанням для фізичної реабілітації іскладається з 10 відремонтованих палат.

За інформацією Хмельницького обласного Центру здоров’я

 

На Черкащині придбали «швидкі»

Новий автомобіль екстреної медичної допомоги обслуговуватиме жителів Чигиринщини. Його передали центральній районній лікарні. Вісім «швидких» на Черкащині придбали торік у грудні. Вони будуть обслуговувати  Канівщину, Золотоніщину, Монастирищину, Маньківщину, Шполянщину та Чигиринщину. «Швидкі» обладнані усім необхідним: від дефібриляторів до кардіографів.

На придбання спрямували кошти як з обласного, так і місцевих бюджетів.

Детально: https://tinyurl.com/y74fhqty

 

На Чернігівщині придбали медичне обладнання

Для Срібнянської Центральної районної лікарні придбали УЗД-апарат. Для максимально ефективного та цільового використання апарату адміністрація ЦРЛ планує підготувати на відповідних курсах лікарів з хірургії, терапії, акушерства та гінекології.

Детально: https://tinyurl.com/yda67px6

Використано фото УОЗ Житомирської ОДА, Черкаської ОДА

Читайте також