Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Світовому конгресі хірургів презентували європейські протоколи та стандарти хірургічної допомоги

24 листопада 2017
4525

22-23 листопада 2017 року у Мистецькому Арсеналі відбувся Київський світовий конгрес хірургів. Захід став дискусійною платформою для провідних хірургів з різних країн світу за напрямками невідкладної, травматичної та воєнної хірургії. У рамках Конгресу відбулася презентація європейських протоколів та стандартів хірургічної допомоги.

У вступному слові заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський закликав колег долучатися до формування нового українського хірургічного середовища на засадах довіри та взаємного визнання, чесності, науковості та ефективності.

“Команда МОЗ працює над тим, щоб українська медицина скинула з себе радянські підходи  – надмірне регулювання, адміністративний тиск, панування авторитетів. Натомість, засадничими для лікарської громади мають стати науковий підхід, докази, дискусія та аргументи”, – наголосив Олександр Лінчевський. 

“Переконаний, що вибір способу лікування повинен бути вашою прерогативою, адже саме ви краще знаєте, що є ефективним і дієвим. МОЗ довіряє кожному з вас, вашому практичному досвіду та знанням, та дозволяє своїм наказом №1422 самостійно обирати спосіб лікування пацієнта.  Ви маєте право на власний розсуд визначати, якими міжнародними клінічними протоколами керуватися у своїй роботі. Ми довіряємо вам, будьте ефективними!” – сказав заступник міністра.

Читайте також