Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Рівненщині провели перші операції з лікування аритмій на новому сучасному обладнанні

23 серпня 2019
4977

Унікальне для області обладнання - електрофізіологічну лабораторію для проведення абляції - Рівненський серцево-судинний Центр отримав у рамках спільного проекту Світового Банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров‘я на службі у людей». Лікування є безоплатним для пацієнтів.

Перші 4 операції пацієнтам з порушенням ритму серця із застосуванням методики катетерної радіочастотної абляції у Центрі провели 15 серпня 2019 року. Оскільки такі втручання на Рівненщині раніше не проводились, оперував Борис Кравчук, завідувач відділенням лікування аритмій Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова. Команда рівненських лікарів переймала досвід колеги. 

У рамках проекту закупили обладнання на суму близько 213 тис. доларів США - установку для проведення електрофізіологічного дослідження серця для радіочастотних абляцій з помпою та програмованою ЕКС з витратними матеріалами, а також діагностичні електроди для електрофізіологічних досліджень серця. Обладнання встановлено на базі ангіографічної операційної Серцево-судинного центру, яка була створена у 2017 році також у рамках спільного проекту Світового Банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров‘я на службі у людей».

Читайте також