Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Івано-Франківщині відкрили кардіоцентр, а на Вінниччині – амбулаторію сімейної медицини

23 червня 2018
1402

Регіональна реперфузійна мережа кардіоцентрів поповнилась ще одним закладом – у Коломийській ЦРЛ встановили ангіограф. На Вінниччині відкрили амбулаторію сімейної медицини, а на Київщині почав роботу операційний блок.

 

На Івано-Франківщині відкрили кардіоцентр

Регіональна реперфузійна мережа кардіоцентрів поповнилась ще одним закладом – у Коломийській ЦРЛ встановили ангіограф. Це обладнання допоможе максимально швидко визначити проблемну зону серцевих захворювань, серцевих нападів, закупорок судин і вчасно розпочати лікування. Якщо пацієнт потребуватиме невідкладної ангіографії/стентування, матиме змогу отримувати їх безоплатно. Що швидше пацієнта доставлять до лікарні і проведуть необхідні дослідження і втручання, то легшим буде процес одужання і реабілітації.

Фото: "Дзеркало медіа"

Ангіограф – єдиний з апаратів, який дає хорошу візуалізацію під час діагностики та з високою точністю визначає місце ураження: чи це судини, чи серце, чи головний мозок.

Ангіограф закуплено за кошти спеціальної державної програми у співфінансуванні з обласною та місцевою владою. Загалом таке обладнання за урядовою програмою встановлять у 26 медичних закладах України.

Щорічно близько 600 людей потрапляє до стаціонару Коломийської ЦРЛ з інфарктами міокарда та інсультами. Введення в дію ангіографу суттєво зменшить смертність, термін перебування в медичному закладі, інвалідність

Детальніше: https://bit.ly/2MkfFXI

 

На Вінниччині запрацювала нова амбулаторія

У селі Сальник відкрили амбулаторію сімейної медицини. У приміщені відремонтували вікна, покрівлю та стіни, завезли нове обладнання, меблі, полагодили дорогу до неї.

У закладі є електрокардіографи,  кабінет щеплень, оглядовий кабінет, палата денного стаціонару. Амбулаторія   надаватиме допомогу усім жителям села, яких нараховується близько двох тисяч.

Фото: Вінницька ОДА

Детальніше: https://bit.ly/2Kc2CtM

 

На Київщині відкрили операційний блок

У хірургічному відділенні Бориспільської районної лікарні відкрили модернізований операційний блок.

Нова операційна має обладнання для лапароскопічних операцій, двохкупольний операційний світильник, універсальний операційний стіл та апарат для штучної вентиляції легень.

Модернізацію операційної проведено коштом районного бюджету.

Детальніше: https://bit.ly/2IlgX23

Читайте також