Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На базі Київської обласної клінічної лікарні відкрили тренінгово-реабілітаційне відділення

21 липня 2017
4616

На базі Київської обласної клінічної лікарні відкрили державне тренінгово-реабілітаційне відділення, яке працюватиме за європейськими стандартами та надаватиме професійну, високоякісну медичну допомогу людям, які її потребують. Це спільний проект України та Чеської Республіки.

"Потреба у відділеннях реабілітації існує в кожному закладі, де є пацієнти, яким необхідне відновлення. Особливо це стосується багатопрофільних лікарень, адже реабілітація має починатися з першого дня. Ми у міністерстві відпрацювали створення спеціальностей реабілітолога та ерготерапевта. Нам потрібні такі спеціалісти, які разом з лікарями працюватимуть у складі мультидисциплінарних команд для повного врахування потреб конкретного пацієнта", – сказала Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції. 

Сучасне реабілітаційне відділення на базі багатопрофільного медичного закладу – це можливість доступу фахівців до пацієнтів на ранніх етапах відновлення. У межах закладу людину навчатимуть жити з певними обмеженнями, якщо таких не можна усунути. Допомагатимуть родичам опанувати найнеобхідніші навички для швидшого фізичного та психологічного відновлення пацієнтів після хвороб та травм. 

"Ми готові впроваджувати у своєму відділенні кращі традиції реабілітаційних практик. Також ділитимемося здобутим досвідом з колегами з інших регіонів", – зазначив головний лікар Київської обласної клінічної лікарні Микола Анкін. 

Відкриття тренінгово-лікувального відділення стане поштовхом до змін в усій системі реабілітації. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула зауважив: "Хочу підтримати ті глобальні починання, які зараз здійснює Міністерства охорони здоров'я України. Ми бачимо, що в Україні медична реформа дійсно назріла, але при цьому необхідна велика сміливість і воля, щоб почати цю систему змінювати. Дуже сподіваємося і бажаємо, щоб усе заплановане вийшло. А міжнародна спільнота и наше посольство продовжуватимуть допомагати і підтримувати вас на цьому шляху"

Витрати лікарні на проведення капітального ремонту приміщень реабілітаційного центру склали близько 1,8 млн грн, ще понад 590 тис. коштували лікарні обладнання та меблі. Допомога Посольства Чеської Республіки в Україні на закупівлю обладнання склала понад 427 тис. грн додатково. Чеська Республіка надала технічну та благодійну допомогу закладу у рамках програм MEDEVAC та Сzech Development Cooperation. До облаштування відділення реабілітаційним обладнанням та меблями долучилася і «Українська ліга благодійників».