Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На базі Черкаської обласної лікарні змонтовано сучасний ангіограф

26 травня 2022
187

Завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України сучасного ангіографа в Черкаській обласній лікарні мешканці всього регіону та переселенці вже найближчим часом матимуть змогу отримувати планову й ургентну допомогу на принципово новому рівні. 

Новітнє обладнання дозволяє проводити не лише рутинні ангіографічні обстеження, але й складні високотехнологічні рентгенівські втручання на серці, головному мозку, магістральних та периферичних артеріях. Також апарат дозволяє виявляти процеси та хвороби, які побачити іншим шляхом не вдається.

Важливо зазначити, що всі роботи щодо приміщень для встановлення обладнання проведені вчасно, а якість інсталяційних робіт ангіографічної системи відповідає найвищому технічному рівню. 

Наразі медична команда вже проходить відповідне навчання й ознайомлюється з обладнанням. Паралельно проводиться робота з отримання дозвільних документів на експлуатацію такого ангіографа. Тож початок прийняття пацієнтів вже зовсім скоро.

Завдяки сучасному обладнанню медики зможуть оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда, що дозволить врятувати сотні життів. 

Довідка: У 2021 році ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення МОЗ України закупило 24 одиниці стаціонарних цифрових ангіографічних рентгенівських систем на 210 млн грн.