Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України та Уряд провінції Онтаріо об’єднали зусилля задля поліпшення охорони здоров’я

9 лютого 2018
1269

Сьогодні, 9 лютого, МОЗ України та Уряд провінції Онтаріо підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в сфері охорони здоров’я.

Співпраця дозволяє не лише обмінюватись інформацією, ділитись  досвідом, а й організовувати навчальні програми, проводити спільні дослідницькі проекти.

«Сьогодні ми підписуємо меморандум з урядом Онтаріо про трирічну програму співпраці у сфері розвитку системи охорони здоров’я. Наше завдання — перебудувати систему охорони здоров’я України на сучасну, ефективну систему 21 сторіччя. І ми раді, що нам допомагає Канада, яка підставляла Україні плече у найважчі моменти», — сказала в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

МОЗ України та Уряд провінції Онтаріо домовились обмінюватись інформацією та надавати можливості для навчання щодо таких пріоритетних сфер як профілактика та контроль захворювань, невідкладна допомога, психічне здоров'я та залежності, освіта медичних працівників, телекомунікації та телемедицина, сільська медицина та надання медичних послуг.

«Разом з Україною працюємо над впровадженням програм підготовки, навчання та обмінну знаннями фахівців. Ця угода зміцнює відносини між нашими країнами: ми розвиваємо партнерство, щоб обмінюватись інформацією про надання медичної допомоги, а також реалізовувати спільні програми, які принесуть користь обом країнам. Ми сподіваємось на плідну співпрацю», — сказав доктор Ерік Хоскінс, міністр охорони здоров’я та довгострокової допомоги провінції Онтаріо.