Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України та Фундація медичної допомоги дітям розпочала програми стажувань для лікарів-неонатологів

16 квітня 2018
4837

Сьогодні, 16 квітня, двоє українських фахівців їдуть на стажування на місяць у нову клініку неонатології в м. Краків, Польща. Іще восьмеро лікарів чекають на свої поїздки в Британію, США та Польщу в 2018 році.

Міністерство охорони здоров'я України у вересні минулого року підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s Medical Care Foundation) для вдосконалення неонатологічної допомоги в Україні. Ця співпраця направлена на підвищення рівня надання неонатологічної допомоги в Україні через впровадження новітніх неонатальних практик, які мають доказову ефективність.

Уже понад 10 років Фундація медичної допомоги дітям фінансує стипендії та навчання для українських лікарів по всьому світу. Зокрема ці стажування відбуваються у провідних лікарнях США, Канади, Польщі. У рамках співпраці щорічно до 10 лікарів виїжджають в інші країни по нові знання, практичні навички, професійне удосконалення та підвищення професіоналізму з усіх спеціальностей. Програма працюватиме й надалі, і для попередження відпливу професіоналів з України юристами МОЗ України були розроблені договори для тих, хто стажуватиметься.

«Ми бачимо необхідність підвищувати професіоналізм лікарів в Україні і надавати їм можливість стажуватися у найкращих лікарнях світу, і розроблені договори допоможуть забезпечити ефективний обмін знаннями на робочому місці після повернення експертів додому», - зазначив Олександр Лінчевський.

 У рамках співпраці від початку 2018 року команда експертів на чолі із Професором Марією Катаржиною Боршевською-Корнацькою, яка очолює Асоціацію неонатологів Польщі, та Йолантою Мартіноф, віце-президентом Фундації розпочали аналіз неонатологічної служби усіх областей України, зокрема вже були відвідані Одеська, Полтавська, Харківська, Дніпровська лікарні і перинатальні центри, виявлені прогалини у роботі. Відповідно до наявних проблем у кожному з регіонів у співпраці з МОЗ України планується проведення тренінгів для українських лікарів-неонатологів і педіатрів.

 Інвестиції в якісні знання лікарів є безцінними, оскільки саме від рівня професіоналізму та підготови лікаря залежить життя та здоров’я пацієнтів. Ми підтримуємо прагнення українських неонатологів вчитися, і саме тому співпраця із Фундацією медичної допомоги дітям є надзвичайно важливою для України.

Читайте також