Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України розпочало процедуру оскарження тендеру закупівель для розбудови Інституту раку

11 червня 2019
3163

Уже підготували звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінальної справи по факту шахрайства попереднім керівництвом  ДП “ДБЦ МОЗ України”.

5 квітня ДП «Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров’я України» оголосило тендер на розбудову Національного інституту раку з очікуваною вартістю 2,46 млрд грн. Ознаки потенційних порушень виявив проект “Наші гроші” проаналізувавши тендерні умови. Це підтвердив внутрішній аудит «Державного будівельного центру Міністерства охорони здоров’я України», який провело Міністерство. МОЗ України звернулося до правоохоронних та уповноважених органів, щоби перевірити ці факти.

Департамент захисту економіки Національної поліції України виявив невідповідність кваліфікаційним критеріям учасників тендеру та звернувся до Північного офісу Державної аудиторської служби (лист від 3.06.2019).

Зі свого боку МОЗ України також повідомило Державну казначейську службу та ГУ ДФС про зміну керівника ДП “ДБЦ МОЗ України”.

Міністерство охорони здоров’я  разом із керівництвом ДП «ДБЦ МОЗ України» проводить роботу про визнання договорів підряду недійсними, що були незаконно укладені 31 травня 2019 року між ДП «ДБЦ МОЗ «України» та ТОВ «Архітектурно-компанія Компанія«БУДМОНТАЖ» на загальну суму майже 2,5 млрд грн. та додаткові угоди від 03.06.2019 року щодо авансування на суму 15 000 000,00 грн. та проведення енергоаудиту в розмірі 600 000,00  грн.

Підготовлено відповідне звернення до правоохоронних органів про порушення кримінальної справи по факту шахрайства попереднім керівництвом Державного підприємства «Державний будівельний центр МОЗ України».

Читайте також