Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України підвищує потенціал в управлінні проектною діяльністю

12 липня 2019
2620

МОЗ України впроваджує практику постійного навчання працівників для застосування нових ефективних підходів у щоденній роботі. Впродовж липня дві групи співробітників міністерства пройшли навчання на дводенному тренінгу з подолання ключових проблем управління проектами. 

У тренінгах взяли участь 57 співробітників з різних структурних підрозділів міністерства. Навчання відбулося в рамках спільного проекту МОЗ України та Світового банку “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”.

“Державна служба має бути конкурентною серед багатьох інших сфер діяльності. Саме тому ми докорінно змінюємо підходи до розробки та впровадження політик. Принципи проектного менеджменту - важливий інструмент у цьому процесі. Тренінги, до яких залучаємо співробітників міністерства - як з директоратів, так і з інших підрозділів, в результаті допомагають команді МОЗУ ставати ефективнішою та досягати результатів, відчутних для мільйонів людей. Крім того, такий новий формат роботи і можливості розвитку дозволяє залучати до державної служби тих, хто раніше не розглядав її як сферу для професійного розвитку”, -  сказала Ірина Литовченко, генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції. 

Упродовж двох днів співробітники МОЗ України і підпорядкованих міністерству структур відпрацьовували підходи до визначення критеріїв успіху проекту та основних набутків, роботи з очікуваннями зацікавлених сторін, комунікації та подолання опору змінами, ефективного планування та управління ризиками. 

Використання нових підходів до управління проектами підвищить ефективність спільних дій колективу міністерства. Це означає підсилення інституційної спроможності і кращі результати при розробці політик у сфері охорони здоров'я. Таким чином, життєво важливі зміни у державі втілюватимуться оперативніше і з максимальним ефектом.

Читайте також