Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України перевіряє інформацію щодо обставин перебування в Інституті серця особи, яка ухиляється від участі у судових засіданнях

27 лютого 2018
19065

Останніми днями у ЗМІ поширюється інформація, що одна одіозна особа, нібито через проблеми зі здоров’ям була госпіталізована у дитяче відділення підпорядкованого МОЗ України закладу охорони здоров`я.

З метою з’ясування обставин ситуації, МОЗ України звернулося до директора ДУ “Інститут серця МОЗ України” Бориса Тодурова з проханням надати пояснення чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту Серця перебуває дорослий пацієнт, неодноразово засуджений і обвинувачений в багатьох насильницьких злочинах, включно з убивством.


Якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях. Адже за інформацією, поширеною в ЗМІ, ця особа шляхом перебування в закладі охорони здоров’я уникає участі в судових засідань в рамках численних судових процесів, де він є обвинуваченим.  

МОЗ України переконане, що кожна людина, яка дійсно потребує медичної допомоги, повинна отримувати її у повному обсязі, незалежно від будь-яких факторів. Однак вважаємо неприпустимим використовувати перебування в закладах охорони здоров’я, особливо у дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя.