Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ ухвалило рішення про оплату трансплантації кісткового мозку за кордоном для 5 громадян України

5 червня 2020
1247

Комісія МОЗ з питань направлення для лікування за кордон прийняла рішення щодо направлення та оплати за кошти Державного бюджету України лікування за кордоном для 5 громадян України, серед яких — одна дитина. Про це стало відомо під час засідання комісії, яке відбулося напередодні, четвертого червня.
Усі пацієнти потребують проведення трансплантації кісткового мозку, які будуть проведені у Республіці Білорусь та Туреччині. МОЗ України постійно перебуває на контакті з клініками, де проходять лікування українські громадяни. 

Зазначимо, проведення лікування громадян України за кордоном можливо при умові дотримання карантинних вимог країни, до якої направлені українські громадяни. 

Нагадаємо, до іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України. 

Лікування за кордоном — виключний захід, передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.
Нагадаємо, що за бюджетною програмою КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» у 2020 році було передбачено 1 089 949,9 тис. грн.