Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ та USAID в Україні визначили пріоритети співпраці у сфері реформування системи охорони здоров’я 

8 вересня 2020
1574

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів онлайн-зустріч із представниками місії USAID в Україні. Сторони визначили пріоритетні напрями співпраці та підтримки у стримуванні поширення та у реагуванні на спалахи COVID-19 в Україні.

«МОЗ зацікавлене у співпраці, аби підвищити якість та доступність медичних послуг для всіх українців при впровадженні другої хвилі реформи. Хочу відзначити важливість підтримки з боку USAID. Адже лише спільними зусиллями ми можемо протистояти хворобі», — зазначив очільник МОЗ під час зустрічі.

Серед пріоритетів у подальшій співпраці МОЗ та USAID – фінансування системи охорони здоров’я, розробка нового законодавства у сфері обігу лікарських засобів для впорядкування і прозорості фармацевтичного ринку, розвиток eHealth, продовження співпраці  в напрямку громадського здоров'я (реагування на прояви інфекційних хвороб та ширше охоплення українців заходами з імунізації), розробка стратегічного плану розвитку лікарняної мережі госпітальних округів. 

Також на зустрічі було представлено нового директора місії USAID в Україні Джеймса Хоупа та директора Управління охорони здоров’я місії USAID в Україні Бена Зіннера.