Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ рекомендує релігійним громадам вжити карантинних заходів 

13 березня 2020
5765

13 березня відбулася зустріч заступника Міністра охорони здоров’я Андрія Семиволоса з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій, представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, який об’єднує колективних членів різних конфесій. Зустріч присвячена питанню запровадження в Україні карантину з обмежувальними протиепідемічними заходами.

Заступник Міністра звернувся до представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з такими рекомендаціями щодо проведення богослужінь на період карантину:

 

  • По можливості на період карантину максимально обмежити проводити служіння, які передбачають присутність людей та за можливості, проводити їх в онлайн-режимі. 

 

  • Рекомендувати не прикладатися до ікон на період карантину. 

 

  • Рекомендувати дотримуватися дистанції мінімум 1,5-2 метра. 

 

  • Розмістити у храмах антисептичні засоби.

 

  • Рекомендувати на період карантину не вітатися за руки, не цілувати та не обіймати один одного. 

 

  • Закликати вірян на час всеукраїнського карантину особливо пильно стежити за власним здоров’ям та за появи перших симптомів респіраторних захворювань одразу звертатися до лікаря.

 

  • Якщо віряни повернулися із країни, де було виявлено COVID-19, закликати самоізоляцію на час інкубаційного періоду (протягом 14 днів). 


«Хочу наголосити, що введений в Україні з 12 березня до 03 квітня карантин з обмежувальними протиепідемічними заходами це один із найдієвіших способів мінімізувати ризики розповсюдження на території держави коронавірусу COVID-19. Ці, перш за все, превентивні міри, які приймаються наразі державою - це про нас, людей, і наше з вами життя та здоров’я! Саме тому звертаюся дотримуватися рекомендацій, наданих Міністерством, які повністю узгоджені з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо проведення богослужінь на період карантину», - зазначив Андрій Семиволос.

Також, заступник Міністра закликав притримуватися простих правил особистої гігієни задля уникнення зараження та наголосив на тому, що найголовніше правило - це залишатися людьми.