Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міжнародні партнери підтримають МОЗ у впровадженні реформи

7 грудня 2017
3271

7 грудня 2017 року Міністерство охорони здоров’я провело зустріч з міжнародними партнерами щодо впровадження медичної реформи. Під час зустрічі представили план імплементації реформи на наступні кілька років та підвели підсумки співпраці.

Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк представив основні досягнення в напрямку запровадження реформи на сьогодні та плани подальшої роботи, а також зазначив успіхи, що стали реальними завдяки взаємодії з міжнародними організаціями, що підтримують втілення реформи охорони здоров’я в Україні.

Заступник міністра наголосив на тому, що ключовими елементами реформи стануть створення Національної служби здоров’я та електронної системи eHealth. Також буде необхідним залучення місцевої влади та безпосередньо медичних закладів на місцях до впровадження реформи, адже їм необхідно змінити статус на некомерційні підприємтсва, щоби мати змогу укладати договори з НСЗУ. Міністерство також працюватиме з лікарями, яких треба навчити працювати з системою eHealth.

«Я вражений тим обсягом підтримки, який нам надають міжнародні партнери. Ми надзвичайно вдячні і сподіваємося і надалі плідно працювати над впровадженням таких необхідних змін в українській системі охорони здоров’я», – сказав Павло Ковтонюк.

Донори презентували свої досягнення та плани роботи, а також підкреслили, що підтримають МОЗ у впровадженні реформи.

«Впровадження реформи не відбудеться в один день. Знадобиться певний час, щоби пацієнти відчули переваги нової системи охорони здоров’я. Ми вдячні міжнародним донорам за підтримку і співпрацю і сподіваємося надалі разом працювати над глобальними і меншими проектами, покликаними поліпшити доступ людей до медичної допомоги та умови праці медиків в Україні», – сказала в. о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

 

Читайте також