Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров'я України затвердило нові навчально-тренувальні програми з надання домедичної допомоги для співробітників поліції, пожежників, працівників ДСНС, Національної гвардії

11 квітня 2017
6319

Міністерство охорони здоров'я України зробило ще один важливий крок на шляху до змін в системі екстреної медичної допомоги. МОЗ затвердило нові навчально-тренувальні програми з надання домедичної допомоги для співробітників поліції, пожежників, працівників ДСНС, Національної гвардії – тих, хто за своїми службовими обов'язками повинні вміти надавати першу допомогу.

Програма була розроблена з урахуванням міжнародного досвіду і не поступається найкращим європейським та американським програмам – «Основи підтримки життя», «Перший на місці події», «Професійна підтримка життя». А ті, хто опанує ці нові навчально-тренувальні програми, за рівнем підготовки відповідатимуть своїм закордонним колегам.

Чому удосконалення цих навчально-тренувальних програм таке важливе і необхідне?

Перші хвилини будь-якої надзвичайної ситуації, де необхідна медична допомога, часто є вирішальними. І в таких випадках життя потерпілого залежить саме від тих людей, які першими опиняються на місці події – водіїв, поліцейських, пожежників. Тому розроблені Міністерством навчально-тренувальні програми трьох рівнів якраз і спрямовані на здобуття саме тих необхідних навичок, які допомагатимуть особам без медичної освіти рятувати та підтримувати життя постраждалих до приїзду медиків.

Наказ про удосконалення підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти: тут