Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров’я України підписало нову угоду з Crown Agents щодо нового циклу закупівель

28 жовтня 2016
816

27 жовтня 2016 року Міністерство охорони здоров’я України підписало нову угоду про співпрацю з Crown Agents щодо поставок ліків та засобів медичного призначення, які будуть фінансовані з державного бюджету України 2016 року.

Це вже третій договір із чотирьох, який Міністерство охорони здоров’я підписало з міжнародними організаціями, щоб запустити процес закупівель лікарських засобів та медичних препаратів за кошти держбюджету 2016 року.

Раніше цього місяця МОЗ підписало договори з ПРООН та ЮНІСЕФ.

Минулого року між МОЗ України та Crown Agents був підписаний знаковий контракт на закупівлю та поставку онкологічних виробів медичного призначення для українських дітей та дорослих пацієнтів на суму 32 млн доларів США.

Поточна співпраця між Crown Agents та МОЗ України є важливим кроком у реформуванні системи охорони здоров'я країни та її гармонізації зі світовими стандартами.

У рамках цієї програми, яка реалізовувалася впродовж 2016 року і в даний час добігає кінця, Crown Agents завершили 92% всіх поставок, а решта поставок повинні бути завершені до 7 грудня 2016 року. Поставки 314 виробів медичного призначення проводяться з боку 29 компаній, 45% з яких є прямими виробниками.

Проект закупівель для онкологічних програм досягнув значного зниження цін у 2015 році. Чиста ціна для МОЗ України скоротилася в середньому на 37,9%, і приблизно 84% із закуплених позицій мали нижчу чисту ціну в 2015 році в порівнянні з 2014 роком. Велика частина цих скорочень відбулася завдяки більшій ефективності закупівель і прозорості. Ціни, отримані Україною, були кращими або співставними з більшістю глобальних закупівельників високоякісних онкологічних ліків, не втративши при цьому на якості виробників.

Довідково:

Crown Agents – міжнародна компанія, яка співпрацює з урядами, міжнародними організаціями та компаніями за напрямками: зміцнення систем охорони здоров'я, управління ланцюгами постачань, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги. Crown Agents допомагає країнам реагувати на природні та техногенні кризи, зміцнювати системи охорони здоров'я, розширювати можливості доступу громадян до них, розвивати економіку, покращувати управління фінансами.

Crown Agents має більш ніж 185-річний досвід роботи по всьому світу і веде свою діяльність у понад 100 країнах світу на 4 континентах. В Україні Crown Agents працює понад 10 років, допомагаючи в реалізації проектів у галузі закупівель, управління фінансами, розвитку економіки.