Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Медреформі бути: Парламент відхилив постанову про скасування Закону про медреформу

10 листопада 2017
1693

Сьогодні, 10 листопада 2017 р., народні депутати не підтримали проект постанови про скасування прийнятого Парламентом Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (№6327). Закон, який дасть старт медичній реформі в Україні, вступить в силу, коли його підпише голова Верховної Ради і Президент.

 19 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (№6327), а вже 20 жовтня народні депутати від Опозиційного блоку зареєстрували проект постанови про скасування цього Закону. У документі за підписом депутатів І. Шурми, М. Папієва та О. Мусія зазначається, що при голосуванні за проект закону №6327 було порушено Регламент Верховної Ради. Але сьогоднішнє засідання Парламенту довело, що ці звинувачення є безпідставними – постанову про скасування відхилили. Тож сьогодні зазнали поразки ті, хто не хоче бачити змін в медицині: кому байдуже до низьких зарплат медиків, низького рівня доступу до якісної медичної допомоги, старого обладнання і корупції в медзакладах.

 Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (№6327) вступить в силу, коли його підпише Голова Верховної Ради Андрій Парубій та Президент Петро Порошенко. Очікуємо, що це відбудеться найближчим часом.

Також закликаємо народних депутатів підтримати у другому читанні законопроекти, що є частиною медичної реформи: №6604, який забезпечить фінансування медичної реформи, та №7117, який надасть додаткове фінансування сільської медицини.

Читайте також