Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Ситуація з екстреною медичною допомогою на Київщині потребує термінового втручання керівництва області

1 жовтня 2020
1892

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернеться до керівництва Київської області з приводу ситуації, яка склалася у системі екстреної медичної допомоги регіону. Про це очільник МОЗ  повідомив після відвідання Бородянської підстанції екстреної медичної, де було виявлено численні порушення умов роботи медиків.

“Ситуація в системі екстреної медичної допомоги Київської області вимагає серйозного втручання, в тому числі на рівні керівництва області, у підпорядкуванні якого вони знаходяться.  Я звернуся до голови державної обладміністрації з проханням розібратися і прийняти необхідні дисциплінарні заходи по відношенню до керівника екстреної медичної допомоги, бо кількість скарг від працівників чимала”, - зазначив Міністр. 

Зокрема, працівники Бородянської підстанції скаржаться на неякісні маски, вимоги надавати додаткові докази щодо роботи з хворими на COVID-19, відсутність оснащення авто лікарськими засобами та недоотримання надбавок за роботу з хворими на COVID-19.

“Від людей вимагають додаткові підтвердження, що «це був Ковід». Це не передбачено жодним  стандартом, положеннями чи нормативними актами. Чиста самодіяльність”, - підкреслив Максим Степанов.

Крім цього, від бригад вимагають використовувати під час виїзду лише одни костюм індивідуального захисту. 

“Якщо дві людини зайшло до хворого, вони пишуть якість пояснювальні. Це неприйнятні речі, які потребують термінового втручання”, - додав очільник МОЗ.

Незадовільною, за словами Міністра, є також якість масок, які використовують бригади ЕМД. Медики також не забезпечені необхідними лікарськими засобами. При цьому, Максим Степанов нагадав, що цьогоріч МОЗ вдалося збільшити фінансування екстреної медичної допомоги на 40%.