Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов про звинувачення МОЗ у нібито фальсифікації документів на Кабмін: У наших опонентів є хист до політичної фантастики

2 червня 2020
1872

Міністерство охорони здоров’я та Кабінет Міністрів України працюють за чіткими і прозорими правилами і відповідно до чинного законодавства. Кожен нормативний акт, який приймається на засіданні Уряду перед цим проходить процедуру погодження іншими міністерствами та органами влади. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу, відповідаючи на запитання про публікацію народного депутата від партії “Голос” Олександри Устінової – в якій вона звинуватила МОЗ у фальсифікації документів на Кабмін. 

“Судячи з матеріалу в депутата Устінової є хист до політичної фантастики. Насправді це – маніпуляція. КМУ працює прозоро і чітко, з урахуванням і дотримання усіх без виключення правил. Дуже дивно, що народний депутат Устінова за майже рік своєї роботи народним депутатом так і не вивчила цих правил і не знає, в який спосіб приймаються ті чи інші нормативні акти Кабміну”, - наголосив Максим Степанов. 

За словами Міністра охорони здоров’я, порядок прийняття будь якої постанови Уряду передбачає, що розробник документу повинен погодити його зміст із усіма зацікавленими сторонами.

“В даному випадку Міністерством охорони здоров’я був розроблений проект постанови, який потім надіслали в міністерства та інші органи виконавчої влади для своїх зауважень. Потім ці зауваження або враховуються, або не враховуються. Уже узгоджений проект постанови виноситься на засідання Уряду”, - пояснив Максим Степанов. 

Як підкреслив очільник відомства, у публікації за авторством Олександри Устінової було наведено дві фотографії постанови.

“Перша– це те, що МОЗ надіслало до міністерств на погодження, а друга фотографія – той проект постанови, який був винесений на засідання Уряду з урахуванням зауважень Міністерства фінансів. Це відображено в стенограмі, це можна передивитися на сайті КМУ та відеозаписі засідання”, - резюмував Міністр Максим Степанов.