Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов привітав Донецький медуніверситет із 90-річчям

27 листопада 2020
2093

Донецький національний медичний університет святкує 90-річчя з дня свого заснування. Сьогодні Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який є випускником закладу, привітав онлайн колектив вишу з ювілеєм під час урочистого засідання Вченої ради ДНМУ.

«За 90 років Донецький національний медичний університет підготував більше 50 тисяч лікарів. Я дуже пишаюсь тим, що закінчив саме цей університет. Хочу подякувати всім вчителям, які зробили мене таким, яким я є.  З такою любов'ю до медицини, з любов'ю до життя. Це заслуга перш за все викладачів нашої альма-матер. Зараз не найкращі часи. Війна на Сході України змусила Донецький медуніверситет переїхати і працювати в нових умовах. Але я впевнений, що знаходячись в Україні, ми і далі будемо робити все, щоб наш Донецький медичний університет був найкращим серед вишів України», – сказав очільник МОЗ.

Також Максим Степанов зазначив, що серед його основних завдань – повернути престижність професії лікаря. Для цього медичні працівники мають отримувати гідну заробітну плату і працювати в комфортних умовах.

«Скільки я буду працювати на посаді міністра, стільки я буду робити все для того, щоб вивести професію лікарів, людей від яких залежить наше життя, на зовсім інший рівень. Один з основних аспектів медичної реформи – це саме надання якісної медичної освіти. Я впевнено можу сказати, що в нашій країні медична освіта на достатньо високому рівні. Але ще потрібно створити додаткові умови для викладачів, для системи освіти і це реалізувати», – підкреслив Міністр.

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров’я розпочало активну розробку вимог до заходів безперервного професійного розвитку медичних працівників та організаторів цього процесу. Також почалася робота над порядком та умовами внесення їх до реєстру організаторів.