Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лабораторна мережа Одещини має значний потенціал для захисту біобезпеки усієї країни

14 листопада 2016
3144

Заступник міністра охорони здоров'я України з євроінтеграції Оксана Сивак відвідала Одесу, де оглянула провідні лабораторії регіону.

У рамках візиту заступник міністра охорони здоров'я України з євроінтеграції Оксана Сивак відвідала провідні заклади, де зосереджені лабораторії: Український науково-дослідний протичумний інститут імені І. І. Мечникова МОЗ України, Одеський обласний Центр здоров'я, Лабораторний центр на водному транспорті, Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України, Одеську обласну станцію переливання крові та Одеський обласний протитуберкульозний диспансер.

«У Одесі зосереджено кілька сучасних лабораторій, що оснащені необхідним обладнанням за міжнародними стандартами, серед іншого, і завдяки співпраці з іноземними колегами. Тут працюють колективи унікальних висококваліфікованих фахівців. Цей потенціал варто використовувати на повну», - зазначила заступник міністра.

Фахівці протичумного інституту показали гостям свій тренінговий центр, який використовують для навчання лаборантів-вірусологів, лікарів-клініцистів та спеціалістів, що стоять на першій лінії біозахисту: митників, прикордонників, рятувальників, поліцейських. За словами Оксани Сивак, цей майданчик слід розвивати та впроваджувати відпрацьовані навчальні модулі на національному рівні.

У Одеській обласній станції переливання крові розробили свою локальну стратегію розвитку системи крові, яка відповідає сучасним міжнародним вимогам та розробленій у міністерстві.

Фтизіатри регіону долучаються до перегляду стандартів лікування туберкульозу згідно міжнародних норм.

Заступник міністра ознайомилася з роботою низки лікувальних установ Одеси, зустрілася з медиками та організаторами охорони здоров'я. Оксана Сивак розповіла громаді про напрямки реформування системи охорони здоров'я та перспективи розвитку громадського здоров'я в Україні. Відповідаючи на питання учасників дискусії, Оксана Сивак заспокоїла присутніх щодо збереження педіатричної служби та фахівців педіатрів на місцях.