Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Країни G7 нададуть підтримку українським медзакладам

9 квітня 2022
550

Країни “Великої сімки” засуджують повномасштабне російське вторгнення та надають всебічну підтримку українській системі охорони здоров'я, яка щоденно працює в надскладних умовах. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко за результатами зустрічі з колегами країн G7.

За його словами, нині світ має об'єднатися як ніколи раніше, аби протистояти кривавим злочинам росії, які не можуть залишитися безкарними. 

“За півтора місяці, війна забрала життя 169 українських дітей, ще 306 - отримали поранення. На жаль, ця жахлива статистика зростає щодня. Наші діти продовжують народжуватися у бомбосховищах. А російські ракети продовжують руйнувати наші лікарні та не дають медикам доступу до поранених. Їх снаряди вже влучили у 307 медзакладів, 21 з яких,  зрівняли з землею.  Ці злочини проти українців, злочини проти гуманності, не мають залишатися безкарними. Тому сьогодні, світ має робити все можливе, щоб врятувати невинні життя”, - заявив Олексій Яременко. 

Заступники міністрів охорони здоров'я G7 вражені, стійкістю та героїзмом лікарів, які щодня долають смертельну небезпеку і невпинно борються за життя кожного громадянина. Тому, зі свого боку, країни “Великої сімки” допоможуть Україні розвивати систему охорони здоров'я. Зокрема, мова йде про відновлення медзакладів на звільнених від окупантів територіях.

Окрім того країни G7, зі свого боку, планують збільшити гуманітарну підтримку України. Зокрема, мова йде про доставку до України життєво необхідних ліків та медикаментів, які використовуються для лікування травм та в хірургії. 

Також наша медична система буде підсилена іноземними лікарями, які вже найближчим часом долучаться до роботи з українськими бригадами та надаватимуть допомогу постраждалим.